Amerikkalaisnainen söi pelkkää koiranruokaa viikon ajan – tämä oli lopputulos

shutterstock_76779244
Shutterstock

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, millaisia seurauksia koiranruoan syömisellä voi olla terveyteen? Utelias amerikkalaiskolumnisti otti selvää.

OZY-lehden kolumnisti Anne Kadet kyllästyi trendikkään paleo-dieetin noudattamiseen ja päätti kokeilla jotain ihan uutta. Päätöksen myötä Kadet söi pelkkää koiranruokaa peräti kuuden päivän ajan – ja tulokset yllättivät.

Vaihtelua paleo-dieettiin

Paleo-ruokavalion tarkoituksena on syödä samaan tapaan kuin ihmisten oletetaan syöneen 10 000 vuotta sitten. Vuoden ajan paleo-dieettiä noudattanut kolumnisti on elänyt käytännössä lihalla, kananmunilla ja vihanneksilla.

– Rakastan ruokavaliotani ja voin todella hyvin. Tuore liha ja muut tuotteet maksavat kuitenkin omaisuuden ja joudun kokkaamaan paljon, vaikka minulla olisi parempaakin tekemistä. Luen mielelläni koiranruokien pakkausselosteita, Kadet kertoo.

Koiranruokiin lisätään usein erilaisia rasvahappoja – ja ne voivat sisältää terveydelle hyödyllisiä antioksidanttejakin aivan samaan tapaan kuin mikä tahansa ihmisille tarkoitettu ruoka.

– En voinut olla huomaamatta, että koirani laadukas kuivamuona sisältää paljon proteiinia, eikä lainkaan viljoja tai gluteenia, Kadet totesi.

Kadet noudatti ruokavaliotaan kuuden päivän ajan, vaikka asiantuntijat tyrmäsivät kokeilun epäterveellisyyden nimissä. Koirien ja ihmisten elimistöjen toiminnassa on niin perustavanlaatuisia eroja, ettei ihmisten tulisi koskaan syödä koiranruokaa.

Uskalias ihmiskoe

Kadet vältteli menestyksekkäästi kaikkea muuta kuin koiranruokaa kuuden päivän ajan. Päivien aikana hän söi koiranruokaa eri muodossa purkkiruoista ja koiranmakkaroista, -kekseihin ja perinteisiin nappuloihin.

Kuivamuona alkoi pian kyllästyttää Kadetia, mutta positiiviseksi yllätyksekseen hän maistoi muun muassa sellaista koiranruokaa, jota olisi voinut luulla ihmisille tarkoitetuksi murekkeeksi.

Päivien aikana Kadetille muotoutui rutiini, jota noudattaen hän söi aamupalaksi kuivamuonaa, koirille tarkoitettua kanaruokaa lounaalla ja kanasta sekä naudasta valmistettua pataa illallisella.

Yllättävä lopputulos

Kuusi päivää kestäneen testin päätteeksi Kadet asteli vaa'alle ja selvitti, millaisia muutoksia erikoinen dieettikokeilu oli aiheuttanut hänen terveydelleen. Uutiset olivat hämmentävät.

– Painoni putosi liki kilon. Sain klinikalta takaisin verikokeideni tulokset ja verensokeriarvoni ovat laskeneet ideaalisen alhaisista luvuista vielä entisestään – tulokset ovat paremmat kuin paleo-dieetillä, Kadet kertoo.

Positiivisista tuloksista huolimatta Kadet ei omien sanojensa mukaan aio jatkaa koiranruoka-dieetillä.

– Odotan innolla sitä, että pääsen taas syömään ihmisten ruokaa. Jos minulla ei kuitenkaan olisi rahaa, valitsisin koirannappuloita Kraftin valmisruoan tai nuudeleiden sijaan. Laadukas koiranruoka on kuitenkin ravintorikkaampaa kuin valkoinen jauho ja rasva, vai onko? Kadet punnitsee.

Asiantuntija on vielä saatujen tulosten jälkeenkin sitä vastaan, että ihmiset korvaisivat aterioita koirille tarkoitetulla ruoalla.

– Koiranruoka on tarkoitettu koirille, koiranruokiin perehtynyt tohtori Angele Thompson summaa.

Lähde: OZY

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja