Amerikkalaisetkin pääsevät maistamaan: Kinder-munat eivät ole kohta enää laittomia

kinder suklaamuna
Kinder Joy -munissa suklaa ja muovilelu on pakattu erilleen. Shutterstock

Yhdysvalloissa Kinder-munat ovat olleet kiellettyjä tukehtumisvaaran takia. Munia on kuitenkin ollut laittomasti myynnissä ”tiskin alla”.

Suomalaislapset tuskin voisivat kuvitellakaan pääsiäistä ilman Kinder-yllätysmunia. Yhdysvalloissa Kinder-munia ei kuitenkaan ole voinut ostaa muuten kuin laittomasti, sillä ne kiellettiin jo 1970-luvulla tukehtumisvaaran takia.

Ensi vuoden alusta amerikkalaislapsetkin pääsevät Kinder-yllätysten makuun. Perinteisiä Kinder Surprise -yllätysmunia ei silti sallita, sillä yllätysmunakieltoa ei edelleenkään ole kumottu.

Yhdysvaltain markkinoille tuodaan Kinder Joy -suklaamuna, joka on pakattu kahdeksi erilliseksi puolikkaaksi. Toisella puolella on yllätyslelu ja toisella puolella suklaakuori, joka sisältää lusikoitavaa suklaanougatia ja rapeaa vohvelia.

Koska yllätyslelu on pakattu uudella tavalla, sen ei katsota aiheuttavan samanlaista tukehtumisvaaraa kuin perinteisessä Kinder-munassa, jossa lelu on pakattu suklaakuoren sisälle.

Kinder Joy -munia ei sentään ole kehitetty vain Yhdysvaltain markkinoita ajatellen. Niitä on myyty jo usean vuoden ajan muun muassa Aasian markkinoilla, ja ne ovat erityisen suosittuja Intiassa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa.

Perinteisiä Kinder Surprise -munia myydään eniten Venäjällä, Saksassa ja Isossa-Britanniassa.

Lähteet: Cosmopolitan, CNN

***

Tee itse helpot suklaakulhot 1:27

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!