Mainos
Mainos

Amerikkalaisetkin pääsevät maistamaan: Kinder-munat eivät ole kohta enää laittomia

Yhdysvalloissa Kinder-munat ovat olleet kiellettyjä tukehtumisvaaran takia. Munia on kuitenkin ollut laittomasti myynnissä ”tiskin alla”.

Suomalaislapset tuskin voisivat kuvitellakaan pääsiäistä ilman Kinder-yllätysmunia. Yhdysvalloissa Kinder-munia ei kuitenkaan ole voinut ostaa muuten kuin laittomasti, sillä ne kiellettiin jo 1970-luvulla tukehtumisvaaran takia.

Ensi vuoden alusta amerikkalaislapsetkin pääsevät Kinder-yllätysten makuun. Perinteisiä Kinder Surprise -yllätysmunia ei silti sallita, sillä yllätysmunakieltoa ei edelleenkään ole kumottu.

Yhdysvaltain markkinoille tuodaan Kinder Joy -suklaamuna, joka on pakattu kahdeksi erilliseksi puolikkaaksi. Toisella puolella on yllätyslelu ja toisella puolella suklaakuori, joka sisältää lusikoitavaa suklaanougatia ja rapeaa vohvelia.

Koska yllätyslelu on pakattu uudella tavalla, sen ei katsota aiheuttavan samanlaista tukehtumisvaaraa kuin perinteisessä Kinder-munassa, jossa lelu on pakattu suklaakuoren sisälle.

Kinder Joy -munia ei sentään ole kehitetty vain Yhdysvaltain markkinoita ajatellen. Niitä on myyty jo usean vuoden ajan muun muassa Aasian markkinoilla, ja ne ovat erityisen suosittuja Intiassa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa.

Perinteisiä Kinder Surprise -munia myydään eniten Venäjällä, Saksassa ja Isossa-Britanniassa.

Lähteet: Cosmopolitan, CNN

***

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.