Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä vain heitä kananmunankuoria roskiin – et ikinä usko, miksi näin ei kannata tehdä

Kananmunankuorista saa runsaasti kalsiumia.
Kananmunankuorista saa runsaasti kalsiumia.Shutterstock
Julkaistu 25.04.2017 20:02

MTV LIFESTYLE

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi sitä, että kalsiumpitoisia kananmunankuoria ei kannattaisikaan heittää roskiin?

Kananmuna on kevään trendiherkku, eikä suotta – onhan se melkoinen ravintopommi. Harva kuitenkaan hoksaa hyödyntää kuorien sisältämän kalsiumin.

Yhdessä kananmunankuoressa on noin kaksi grammaa kalsiumia, josta aikuisen kalsiuminsaantisuositus on noin puolet. Ravinteikkaita kuoria ei siis kannata heittää hukkaan.

Kananmunankuoret voi kuivattaa, jauhaa ja syödä

Sellaisenaan munankuoria ei kuitenkaan kannata popsia. Kanamunankuoret kannattaa ensin keittää kunnolla, jonka jälkeen niitä kuivataan noin 100-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Käsittelyn jälkeen kuoret jauhetaan hienojakoiseksi jauheeksi, jota on helppo lisätä esimerkiksi puuroon, leipätaikinaan tai vaikkapa pizzaan.

Lähde: Mirror

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Moni tekee virheen kuoriessaan perunat – nyt ei mene enää hukkaan! Kannattaako perunoita oikeasti kuoria? Näin sanovat asiantuntijat pottujen popsimisesta kuorineen päivineenTiedätkö, milloin paistettuun kananmunaan kannattaa lisätä suola? Oikea ajoitus varmistaa mehukkaan lopputuloksen Tästä syystä sinun ei koskaan tulisi lisätä maitoa munakokkeliin – ”kardinaalimoka!” Martta antaa armahduksen kohutulle sinkkumunalle: "Tilanteet elävät"Kananmunat pakastimeen! Näin pidennät munien käyttöikää
KananmunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin