Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä tee tätä broilerimokaa – saatat levittää bakteereja!

Shutterstock
Julkaistu 04.12.2014 22:06

MTV LIFESTYLE

Usein broilerifileet saatetaan kehottaa pesemään hanan alla, mutta näin ei ehkä kannatakaan toimia.

Moni huuhtelee raa'an broilerin hanaveden alla ennen kypsennystä, mutta tämä saattaa olla virhe. Huuhtelemalla lihan levität vain bakteereja ympäri keittiötäsi broileriin kosketuksissa olleiden vesipisaroiden muofossa. UK:n Food Standards Agencyn mukaan nuo vesipisarat voivat kulkeutua jopa liki metrin päähän.

Kyseisen viraston mukaan jopa 44 prosenttia ihmisistä huuhtelee broilerifileet ennen kypsennystä. Valitettavasti tämä tapa kuitenkin levittää kampylobakteeria käsiin, työtasoille, vaatteille ja keittiövälineisiin.

Huuhtelun sijaan broileri kannattaa kypsentää sellaisenaan: lämpö kyllä tappaa kaikki bakteerit.

LUE MYÖS:  

Hans Välimäki vinkkaa: Broilerista täydellisen rapea – yllättävä valmistustapa!

Muistatko grillatun oluttölkkibroilerin? Saman makuelämyksen saa uunissakin

4:14Vuohenjuusto-broileripasta.

Lähde: Food Republic

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"Likainen siivilä voi pilata ruokasi maun – tiskaa se näinMikä meni pieleen? Kuva uunissa kypsyvistä broilerinfileistä aiheuttaa epäuskoa: ”Olen järkyttynyt” Ruokabloggarin superhyvä burgeri vie syöjänsä makumatkalle – tätä helpommalla korealaisen ruoan kanssa on vaikea päästä!Tiesitkö, että avokado tulisi aina pestä ennen leikkaamista?Tyypillisimmät virheet, joita ihmiset tekevät käsitellessään raakaa kanaa – ethän sorru?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • Eilen08:37
    Juomat

    Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla

  • Eilen06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?