Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä tee tätä broilerimokaa – saatat levittää bakteereja!

Shutterstock
Julkaistu 04.12.2014 22:06

MTV LIFESTYLE

Usein broilerifileet saatetaan kehottaa pesemään hanan alla, mutta näin ei ehkä kannatakaan toimia.

Moni huuhtelee raa'an broilerin hanaveden alla ennen kypsennystä, mutta tämä saattaa olla virhe. Huuhtelemalla lihan levität vain bakteereja ympäri keittiötäsi broileriin kosketuksissa olleiden vesipisaroiden muofossa. UK:n Food Standards Agencyn mukaan nuo vesipisarat voivat kulkeutua jopa liki metrin päähän.

Kyseisen viraston mukaan jopa 44 prosenttia ihmisistä huuhtelee broilerifileet ennen kypsennystä. Valitettavasti tämä tapa kuitenkin levittää kampylobakteeria käsiin, työtasoille, vaatteille ja keittiövälineisiin.

Huuhtelun sijaan broileri kannattaa kypsentää sellaisenaan: lämpö kyllä tappaa kaikki bakteerit.

LUE MYÖS:  

Hans Välimäki vinkkaa: Broilerista täydellisen rapea – yllättävä valmistustapa!

Muistatko grillatun oluttölkkibroilerin? Saman makuelämyksen saa uunissakin

4:14Vuohenjuusto-broileripasta.

Lähde: Food Republic

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"Likainen siivilä voi pilata ruokasi maun – tiskaa se näinMikä meni pieleen? Kuva uunissa kypsyvistä broilerinfileistä aiheuttaa epäuskoa: ”Olen järkyttynyt” Ruokabloggarin superhyvä burgeri vie syöjänsä makumatkalle – tätä helpommalla korealaisen ruoan kanssa on vaikea päästä!Tiesitkö, että avokado tulisi aina pestä ennen leikkaamista?Tyypillisimmät virheet, joita ihmiset tekevät käsitellessään raakaa kanaa – ethän sorru?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • 16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • Eilen17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • Eilen16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä