Älä tee tätä broilerimokaa – saatat levittää bakteereja!
![Copyright: Shutterstock. Photographer: margouillat photo . raaka kana](https://im.mtvuutiset.fi/image/4582180/landscape16_9/1600/900/2be745c85998145140dc2b8172603319/yz/raaka-kana.jpg)
Usein broilerifileet saatetaan kehottaa pesemään hanan alla, mutta näin ei ehkä kannatakaan toimia.
Moni huuhtelee raa'an broilerin hanaveden alla ennen kypsennystä, mutta tämä saattaa olla virhe. Huuhtelemalla lihan levität vain bakteereja ympäri keittiötäsi broileriin kosketuksissa olleiden vesipisaroiden muofossa. UK:n Food Standards Agencyn mukaan nuo vesipisarat voivat kulkeutua jopa liki metrin päähän.
Kyseisen viraston mukaan jopa 44 prosenttia ihmisistä huuhtelee broilerifileet ennen kypsennystä. Valitettavasti tämä tapa kuitenkin levittää kampylobakteeria käsiin, työtasoille, vaatteille ja keittiövälineisiin.
Huuhtelun sijaan broileri kannattaa kypsentää sellaisenaan: lämpö kyllä tappaa kaikki bakteerit.
LUE MYÖS:
Lähde: Food Republic
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka