Älä tee tätä broilerimokaa – saatat levittää bakteereja!

raaka kana
Shutterstock

Usein broilerifileet saatetaan kehottaa pesemään hanan alla, mutta näin ei ehkä kannatakaan toimia.

Moni huuhtelee raa'an broilerin hanaveden alla ennen kypsennystä, mutta tämä saattaa olla virhe. Huuhtelemalla lihan levität vain bakteereja ympäri keittiötäsi broileriin kosketuksissa olleiden vesipisaroiden muofossa. UK:n Food Standards Agencyn mukaan nuo vesipisarat voivat kulkeutua jopa liki metrin päähän.

Kyseisen viraston mukaan jopa 44 prosenttia ihmisistä huuhtelee broilerifileet ennen kypsennystä. Valitettavasti tämä tapa kuitenkin levittää kampylobakteeria käsiin, työtasoille, vaatteille ja keittiövälineisiin.

Huuhtelun sijaan broileri kannattaa kypsentää sellaisenaan: lämpö kyllä tappaa kaikki bakteerit.

LUE MYÖS:  

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja