Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Älä tee tätä broilerimokaa – saatat levittää bakteereja!

raaka kana
Shutterstock
Julkaistu 04.12.2014 22:06

MTV LIFESTYLE

Usein broilerifileet saatetaan kehottaa pesemään hanan alla, mutta näin ei ehkä kannatakaan toimia.

Moni huuhtelee raa'an broilerin hanaveden alla ennen kypsennystä, mutta tämä saattaa olla virhe. Huuhtelemalla lihan levität vain bakteereja ympäri keittiötäsi broileriin kosketuksissa olleiden vesipisaroiden muofossa. UK:n Food Standards Agencyn mukaan nuo vesipisarat voivat kulkeutua jopa liki metrin päähän.

Kyseisen viraston mukaan jopa 44 prosenttia ihmisistä huuhtelee broilerifileet ennen kypsennystä. Valitettavasti tämä tapa kuitenkin levittää kampylobakteeria käsiin, työtasoille, vaatteille ja keittiövälineisiin.

Huuhtelun sijaan broileri kannattaa kypsentää sellaisenaan: lämpö kyllä tappaa kaikki bakteerit.

LUE MYÖS:  

Hans Välimäki vinkkaa: Broilerista täydellisen rapea – yllättävä valmistustapa!

Muistatko grillatun oluttölkkibroilerin? Saman makuelämyksen saa uunissakin

4:14img

Lähde: Food Republic

MTV LIFESTYLE

Tuoreimmat aiheesta

Makuja