Metsäsieniä valmistettaessa sienet kannattaa laittaa kuumalle ja kuivalle pannulle, kun taas viljeltyjen sienten kohdalla on täysin päinvastoin.
Huippukokki Alex Nurmi muistutti Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä Viini ja Ruoka -messuilla tärkeästä sienien valmistukseen liittyvästä seikasta.
Kokin mukaan on tärkeää muistaa, että metsäsienten ja viljeltyjen sienien valmistus eroaa toisistaan yhdellä merkittävällä tavalla.
Paistamiseen rasvaa vai sittenkin ei?
Sieniruokia valmistettaessa on Nurmen mukaan tärkeää muistaa, että metsäsienet pitävät sisällään paljon nestettä.
– Metsäsienet kannattaa laittaa ensin kuumalle pannulle ja haihduttaa nestettä pois. Jos laitatte pannulle ensin paljon voita tai rasvaa ja metsäsienet sinne joukkoon, käy niin, että neste valuu rasvaan ja lopputuloksena on rasvainen sienipaistos, kokki toteaa.


