Älä mokaa sieniruokien kanssa! Huippukokki Alex Nurmi muistuttaa tärkeästä kokkaussäännöstä
Metsäsieniä valmistettaessa sienet kannattaa laittaa kuumalle ja kuivalle pannulle, kun taas viljeltyjen sienten kohdalla on täysin päinvastoin.
Huippukokki Alex Nurmi muistutti Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä Viini ja Ruoka -messuilla tärkeästä sienien valmistukseen liittyvästä seikasta.
Kokin mukaan on tärkeää muistaa, että metsäsienten ja viljeltyjen sienien valmistus eroaa toisistaan yhdellä merkittävällä tavalla.
Paistamiseen rasvaa vai sittenkin ei?
Sieniruokia valmistettaessa on Nurmen mukaan tärkeää muistaa, että metsäsienet pitävät sisällään paljon nestettä.
– Metsäsienet kannattaa laittaa ensin kuumalle pannulle ja haihduttaa nestettä pois. Jos laitatte pannulle ensin paljon voita tai rasvaa ja metsäsienet sinne joukkoon, käy niin, että neste valuu rasvaan ja lopputuloksena on rasvainen sienipaistos, kokki toteaa.
Nesteen vuoksi metsäsienistä kannattaakin ensin haihduttaa neste pois kuumalla ja kuivalla pannulla. Kun suurin osa nesteestä on haihtunut pois, voi joukkoon lisätä lopuksi vähän rasvaa.
Viljeltyjä sieniä valmistettaessa on puolestaan täysin päinvastoin.
– Kun puhutaan viljellyistä sienistä, kuten portobelloista tai herkkusienistä, niissä taas on hyvin vähän nestettä. Kun näitä sieniä paistetaan pannulla, kannattaa mukaan lisätä rasvaa, Nurmi muistuttaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan