Älä mokaa sieniruokien kanssa! Huippukokki Alex Nurmi muistuttaa tärkeästä kokkaussäännöstä

shutterstock_604063829
Viljellyt sienet, kuten herkkusienet, kannattaa paistaa rasvassa. Shutterstock

Metsäsieniä valmistettaessa sienet kannattaa laittaa kuumalle ja kuivalle pannulle, kun taas viljeltyjen sienten kohdalla on täysin päinvastoin.

Huippukokki Alex Nurmi muistutti Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä Viini ja Ruoka -messuilla tärkeästä sienien valmistukseen liittyvästä seikasta.

Kokin mukaan on tärkeää muistaa, että metsäsienten ja viljeltyjen sienien valmistus eroaa toisistaan yhdellä merkittävällä tavalla. 

Paistamiseen rasvaa vai sittenkin ei?

Sieniruokia valmistettaessa on Nurmen mukaan tärkeää muistaa, että metsäsienet pitävät sisällään paljon nestettä.

– Metsäsienet kannattaa laittaa ensin kuumalle pannulle ja haihduttaa nestettä pois. Jos laitatte pannulle ensin paljon voita tai rasvaa ja metsäsienet sinne joukkoon, käy niin, että neste valuu rasvaan ja lopputuloksena on rasvainen sienipaistos, kokki toteaa.

Nesteen vuoksi metsäsienistä kannattaakin ensin haihduttaa neste pois kuumalla ja kuivalla pannulla. Kun suurin osa nesteestä on haihtunut pois, voi joukkoon lisätä lopuksi vähän rasvaa.

Viljeltyjä sieniä valmistettaessa on puolestaan täysin päinvastoin.

– Kun puhutaan viljellyistä sienistä, kuten portobelloista tai herkkusienistä, niissä taas on hyvin vähän nestettä. Kun näitä sieniä paistetaan pannulla, kannattaa mukaan lisätä rasvaa, Nurmi muistuttaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja