Älä missään nimessä heitä avokadon kuoria roskiin

avokado
Avokadosta kannattaa hyödyntää myös kuoret! Shutterstock

Usko tai älä: avokado kannattaakin syödä kuorineen.

Suurin osa avokadon ystävistä on tottunut käyttämään tästä superhedelmästäkin kutsutusta herkusta ainoastaan sen hyviä rasvoja pursuavan sisuksen. Todellisuudessa avokadosta kannattaisi ehdottomasti säästää myös kuoretkin, eikä missään nimessä heittää niitä roskiin.

Avokadon kuoret sisältävät lukuisia eri vitamiineja. Itse asiassa 70 prosenttia avokadon aminohapoista piilee nimenomaan hedelmän kuorissa. Avokadon kuoret tekevät hyvää vatsalle ja ehkäisevät muun muassa suoliston tulehduksia, stressiä ja väsymystä. Mikä parasta, kuitupitoisilla kuorilla on todettu olevan myös rasvanpolttoa edistäviä vaikutuksia.

Miten avokadon kuoret kannattaa syödä?

Avokadon kuoret ovat turhan sitkeitä sellaisenaan syötäviksi, joten ne kannattaa hienontaa esimerkiksi smoothien tai salaatin joukkoon. Tässä yksi tapa hyödyntää kuoret ruokavaliossa:

1. Pese ja kuori avokado ja laita kuoret esimerkiksi pakastepussiin.
2. Murskaa kuoria pussin sisällä esimerkisi morttelin avulla.
3. Jauha murskatut kuoret hienoksi jauheeksi/pulveriksi.
4. Ripottele kuorijauhetta esimerkiksi salaatin tai jonkun muun ruokalajin päälle ja nauti!

Lähde: Allt om mat

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja