Mainos

Älä maistele olutta väärin – 4 tärkeää sääntöä

Poimi vinkit siihen, kuinka olutta maistellaan oikeaoppisesti!

Samaan tapaan kuin viiniä maistellaan, voi oluen maistelemisesta tehdä mukavan ohjelmanumeron, joka voi ilman asiantuntijan ohjaustakin opettaa tutusta juomasta aivan uusia asioita.

Kiinnittämällä huomiota neljään tärkeään seikkaan voi varmistaa sen, että olosuhteet ovat mahdollisimman otolliset oluen maisteluun.

Oikea lämpötila

Kun olutta maistellaan, on tärkeää, ettei juoma ole liian kylmää tai lämmintä, jotta juoman aromit pääsevät parhaalla mahdollisella tavalla esiin. Optimaalisin tarjoilulämpötila lager-oluille on 5–7 astetta. Hanasa tarjoiltavat lager-oluet ovat parhaimmillaan 3–4 asteisina.

Kaatotekniikka

Liika vaahto voi pilata makuelämyksen ja tästä syystä olut on tärkeää kaataa lasiin oikealla tekniikalla. Olut kaadetaan oikeaoppisesti lasiin siten, että lasia pidetään 45 asteen kulmassa ja lasi käännetään pystyyn vasta kun kaksi kolmasosaa siitä on täynnä. Tällä tekniikalla oluen pintaan jää kaunis vaahtokukka.

Sokkotesti

Eri tuotteet herättävät erilaisia mielikuvia ja voivat vaikuttaa yllättävän paljon siihen, millaisena tuotteen maku koetaan. Tästä syystä maistelutilaisuudet olisi paras toteuttaa sokkotestinä. Kun maistellaan olutta, kannattaa siis pitää maistelijoilta salassa, mitä laatua juoma on.

Toimi hitaasti

Oluen maistelemiseen on tärkeää käyttää aikaa, sillä tunnustellessa maut erottuvat tarkemmin. Kiinnitä huomiota esimerkiksi siihen, millaisia aromeja ja makuvivahteita oluesta löytyy.

Lähde: Hartwall

MTV LIFESTYLE

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja