Älä koskaan tee kitkerää virhettä, kun valmistat vihreää teetä: "En ensin uskonut sitä"

Kaikki irti teestä 8:50 Kaikki irti teestä
KATSO VIDEO: Miten valmistetaan hyvää teetä?

Miksi teetä kannattaa juoda ja mitä sen valmistamisessa tulisi muistaa? Huomenta Suomessa paneuduttiin helmikuussa teen saloihin.

Helmikuussa, 6.2., vietettiin jälleen valtakunnallista Teen Ystävät ry:n lanseeraamaa teen päivää. Teen päivän ja viikon tarkoituksena on tehdä hyvää teetä ja teekulttuuria näkyväksi, ja saattaa teenjuojat yhteen nauttimaan teetä.

Teestä ja sen hyödyistä oli helmikuussa Huomenta Suomessa puhumassa Teen Ystävät ry:n puheenjohtaja Petra Tandefelt.

– Ollaan vaan ylpeästi kahvikansaa, mutta ei tarvitse sulkea pois sitä teetä. Ei tarvitse valita puolia, voi nauttia molemmista, Tandefelt totesi ja esitteli studiossa erilaisia teelaatuja.

Älä sorru yleiseen mokaan: "Ero on ihan valtava"

Huomenta Suomen juontaja Toni Immonen muistutti lähetyksessä myös erityisen tärkeästä asiasta teen valmistukseen liittyen: vihreää teetä ei koskaan kannata tehdä kiehuvaan veteen.

– Haluaisin vielä sanoa katsojille, että kun itse siirryin aikoinaan mustasta teestä vihreään, niin en ensin uskonut sitä. Mutta kun sata-asteiseen veteen laittaa vihreää teetä, niin se ikään kuin kärähtää pilalle. Menee erittäin kitkeräksi. 

Immosen mukaan eron huomaa selvästi, jos maistaa rinnakkain sataan asteeseen ja 80 asteeseen valmistettua vihreää teetä.

– Se ei ole mitään hifistelijän pelleilyä. Ero on ihan valtava.

– Se on ihan valtava, komppasi myös asiantuntija Petra Tandefelt.

Miten hyvää teetä valmistetaan ja millaisia teelajikkeita on olemassa? Katso jutun yllä olevalta videolta asiantuntijan haastattelu.
Lue myös: Kahvitarjous hämmentää: 10 sentillä "pahaa K-menu-kahvia"

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat