Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä koskaan tee näin pähkinöille: Jopa 90 prosenttia terveysvaikutuksista katoaa

Shutterstock
Julkaistu 11.07.2017 17:30

MTV LIFESTYLE

Harva tulee ajatelleeksi, kuinka paljon ruskea ohut kuori saksanpähkinän pinnalla sisältää terveydelle hyödyllisiä yhdisteitä.

Saksanpähkinät ovat terveellistä ja proteiinipitoista herkkua, mutta kannattaa olla tarkkana, jotta pähkinöiden terveysvaikutuksista saa kaiken irti. Kun saksanpähkinänpähkinän pinnalta irrottaa ohuen ruskean pinnan, voi valtava määrä pähkinöiden sisältämistä hyödyllisistä kemiallisista yhdisteistä päätyä turhaan roskiin.

Pähkinän pinnalle kuorten poistamisen jälkeen jäävä suklaanruskea ohut pinta on monen makuun kitkerä, mutta tästä ei kannata terveellisyyden nimissä välittää. Saksanpähkinän ohut pintakerros sisältää jopa 90 prosenttia kaikista pähkinän sisältämistä terveellisistä antioksidanteista.

Vinkki! Jos saksanpähkinän pintakerroksen maku ei miellytä, voi saksanpähkinöitä murskata esimerkiksi smoothien sekaan, sillä hienonnettuna kitkeryys hieman laimenee.

Varjele myös pähkinän rasvoja

Saksanpähkinöiden sisältämät hyvät rasvat kärsivät helposti säilytyksessä ja tästä syystä on hyvä kiinnittää huomiota myös siihen, millaisissa olosuhteissa pähkinöitä säilytetään. Kotona paras paikka pähkinöiden säilytykseen on säilyvyyden kannalta jääkaappi tai pakastin, mutta ilmatiiviissä astiassa pähkinät säilyvät huoneenlämmössäkin hyvän tovin.

Lähde: bhg.com

Lisää aiheesta:

Runsaasti vitamiineja ja kuitua – tiesitkö, että kiivi kannattaisi syödä kuorineen? "Pähkinä", joka sopii myös allergisille – syötkö jo tätä vähärasvaista kuitupommia? 4 saksanpähkinää tai 30 pistaasia – paljonko on sata kilokaloria eri pähkinöiden muodossa?Pahin moka, jonka voit tehdä pähkinöille: Jopa 90 prosenttia terveyshyödyistä häviää?Tiesitkö? Näin pähkinät kannattaisi oikeasti säilyttääÄlä tee yleistä virhettä pähkinöiden kanssa – härskiintyvät todella nopeasti!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • pe15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta

  • pe11:55
    Kahvi

    Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"

  • to17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!