Älä koskaan tee näin pähkinöille: Jopa 90 prosenttia terveysvaikutuksista katoaa
Harva tulee ajatelleeksi, kuinka paljon ruskea ohut kuori saksanpähkinän pinnalla sisältää terveydelle hyödyllisiä yhdisteitä.
Saksanpähkinät ovat terveellistä ja proteiinipitoista herkkua, mutta kannattaa olla tarkkana, jotta pähkinöiden terveysvaikutuksista saa kaiken irti. Kun saksanpähkinänpähkinän pinnalta irrottaa ohuen ruskean pinnan, voi valtava määrä pähkinöiden sisältämistä hyödyllisistä kemiallisista yhdisteistä päätyä turhaan roskiin.
Pähkinän pinnalle kuorten poistamisen jälkeen jäävä suklaanruskea ohut pinta on monen makuun kitkerä, mutta tästä ei kannata terveellisyyden nimissä välittää. Saksanpähkinän ohut pintakerros sisältää jopa 90 prosenttia kaikista pähkinän sisältämistä terveellisistä antioksidanteista.
Vinkki! Jos saksanpähkinän pintakerroksen maku ei miellytä, voi saksanpähkinöitä murskata esimerkiksi smoothien sekaan, sillä hienonnettuna kitkeryys hieman laimenee.
Varjele myös pähkinän rasvoja
Saksanpähkinöiden sisältämät hyvät rasvat kärsivät helposti säilytyksessä ja tästä syystä on hyvä kiinnittää huomiota myös siihen, millaisissa olosuhteissa pähkinöitä säilytetään. Kotona paras paikka pähkinöiden säilytykseen on säilyvyyden kannalta jääkaappi tai pakastin, mutta ilmatiiviissä astiassa pähkinät säilyvät huoneenlämmössäkin hyvän tovin.
Lähde: bhg.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka