Älä koskaan syö pelkkää banaania aamupalaksi – vaikuttaa kehoon odottamattomalla tavalla

shutterstock_399678838
Banaani ei ole paras vaihtoehto aamupalaksi sen runsaan sokeripitoisuutensa takia. Shutterstock

Banaani on kiireisen välipala, joka kulkee mukana laukussa ja on helppo syödä missä vain.

Banaani voi olla houkutteleva valinta myös aamupalaksi, kun liikkeelle pitäisi jo lähteä mutta aamiainen on vielä syömättä. Ravitsemustieteilijä Daryl Gioffren mukaan banaania ei kuitenkaan kannattaisi syödä heti aamusta.

– Banaani voi tuntua täydelliseltä vaihtoehdolta napata mukaan aamulla, mutta kun miettii asiaa lähemmin, ei pelkkä banaani aamupalaksi ole järkevä vaihtoehto, sillä se koostuu 25-prosenttisesti sokerista ja on myös kohtalaisesti hapan.

Tämä saa aikaan sen, että banaani antaa kyllä elimistölle energiapiikin, mutta vain hetkeksi. Kun piikki on ohi, tunnet itsesi entistä väsyneemmäksi.

Mikäli haluat syödä banaania aamupalaksi, kannattaisi se Gioffren mukaan yhdistää terveellisiin rasvoihin, jotta kylläisyydentunne pysyisi paremmin yllä. Myös proteiini pitää hyvin nälän poissa. 

Lähde: Cosmopolitan

Kokeile helppoa jälkiruokaa!

0:51

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja