Klassisin tapa valmistaa kevään sesonkiherkkua, parsaa, on keittää se runsaassa vedessä. Keittämisen sijaan makoisampi lopputulos voi syntyä kuitenkin aivan uudella valmistustavalla.
Ruokabloggaaja ja -kirjailija Mari Moilanen julkaisi vastikään Sitä parempi soppa 2 -kirjan (Kirjapaja 2015), jossa hän suosittelee kokeilemaan uudenlaista valmistustapaa parsalle keittämisen sijaan. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että parsaa ei tarvitse välttämättä kypsentää lainkaan?
Parsan väri ja maku katoavat keitinveden mukana
Parsa on yksi Moilasen kestosuosikeista kevään sesonkiherkkujen joukossa, ja hän on nähnyt paljon vaivaa keksiäkseen uusia tapoja hyödyntää parsaa. Yksi arvokkaimmista oivalluksista oli Moilaselle sen hoksaaminen, että keitinvesi ei välttämättä ole hyväksi parsan maulle, värille tai rakenteella.
– Vihreä parsa ei todellakaan ole parhaimmillaan keitettynä. Valkoinen parsa on sen verran hienostunut, että se on hyvää perinteiselläkin tavalla kypsennettynä, mutta vihreä parsa toimii paremmin, jos se kypsennetään jollain muulla tavalla tai syödään raakana, Moilanen toteaa.
– Minä syön sen verran paljon parsaa, että olen lähtenyt etsimään uusia tapoja tehdä sitä. Uskon, että moni yllättyy siitä, kuinka kivan makuinen vihreä parsa voi olla, kun se ei ole ihan lötköksi keitetty, Moilanen vinkkaa.
Kokeilujen kautta bloggaaja päätyi höyläämään raa'asta parsasta siivuja, jotka toimivat oivallisena makuparina pecorinojuustolle ja tattarisuurimoille. Kokeile Moilasen reseptiä ja valmista kotona uudenlaista höylättyä parsasalaattia!


