Elintarvikkeita ei kannata heittää pois heti päiväyksen ylityttyä, sillä moni tuote säilyy käyttökelpoisena yllättävän pitkään.
Parasta ennen -merkinnällä tarkoitetaan vähimmäissäilyvyysaikaa, johon saakka elintarvike säilyttää sille tyypilliset ominaisuudet. Yleensä elintarvike on käyttökelpoinen vielä pitkään päiväyksen jälkeenkin. Haistelu ja maistelu ovat aina parhaita keinoja arvioida tuotteen käyttökelpoisuutta. Nämä tuotteet säilyvät käyttökelpoisina pitkään parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin.
Kananmunat
Kananmunat voivat säilyä jopa kolmesta viiteen viikkoon, kunhan niitä säilyttää oikein. Munat säilyvät parhaiten jää- tai viileäkaapissa, tasaisessa lämpötilassa. Lämpötilojen vaihtelut heikentävät munien säilyvyyttä. Käyttökelpoisuuden voi testata helpolla keinolla. Tiputa muna lasilliseen vettä. Jos muna uppoaa, se on syömäkelpoinen, jos se kelluu, se on pilaantunut.



