Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä heitä koverrettua Halloween-kurpitsaa roskiin – käytä se näin!

Shutterstock
Julkaistu 02.11.2014 09:03

MTV LIFESTYLE

Monesta suomalaiskodista löytyy halloweenin aikaan kaiverrettu kurpitsa. Halloweenin jälkeen kurpitsaa ei suinkaan kannata heittää pois, sillä sen voi kaiverruksesta huolimatta käyttää osana herkullista kurpitsakeittoa.

Kokki Akseli Herlevi vinkkaa, että koverrettu Halloween-kurpitsa kannata hyödyntää samettisessa kurpitsakeitossa. Yllättäen muutaman päivän koverrettuna odotelleesta kurpitsasta saa usein aikaan jopa paremman keiton kuin aivan tuoreesta.

– Kurpitsastahan lähtee vain neste pois, eli se maku vaan tiivistyy entisestään, Herlevi kertoo.

Helpolla kikalla kurpitsakeittoon saa erityisen paahtuneen maun.

– Jos haluaa vähän voimaa siihen keittoon, niin kurpitsan voi myös paahtaa uunissa ensin. Silloin keitossa on paljon paahtuneempi maku, Herlevi vinkkaa.

Herkullinen kurpitsakeitto

n. 2 kg kurpitsaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja pilkottuna
2–4 dl valkoviiniä
2–4 dl kermaa
loraus vettä
50g voita paistamiseen

suolaa ja pippuria

Kuori kurpitsa ja poista siemenet.

Pilko kurpitsa, sipuli ja valkosipuli.

Kuullota kurpitsa, sipuli ja valkosipuli pannulla.

Lisää keiton joukkoon valkoviini, kerma ja vesi.

Mausta suolalla ja pippurilla ja soseuta keitto blenderissä.

Herkuttele!

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Ruotsalaisesta jauhelihakeitosta tuli ilmiö: Kouluruoka, jota kaikki rakastavat Oletko maistanut? Halpa ja terveellinen "pikaruoka", jota suomalaiset syövät hämmentävän vähän Juustoinen ja koukuttava hittiruoka: Tämä vähähiilarinen herkku sopii myös ketogeeniseen ruokavalioon – oletko jo testannut? Tämä todella yksinkertainen kikka tekee perinteisestä tomaattikeitosta täydellistä – niksiä suosittelee myös Henri Alén Laihduttajan lasagne: Kokeile huikean hyvää herkkua – "tähän tulee himo!"Helppo 20 minuutin arkiruoka: "Tähän tulee oikeasti himo!"
HalloweenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Halloween
  • 2.11.16:25
    Avaruus

    Metsästävä kosminen lepakko ilmestyi taivaalle

  • 31.10.20:47
    Juhlapyhät

    Karkki vai kepponen? MTV vieraili hyytävässä Halloween-pihassa Helsingissä

  • 31.10.20:25
    Haamujengi

    Aavemetsästäjä Mika Nikkilä kohtaa selittämättömän: "En usko – minä tiedän"

  • 31.10.13:58
    Aseet

    Ruotsin poliisi: Halloween-varoitus

  • 31.10.11:55
    Kahvi

    Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"