"Äitylit-piirakka" villitsee: Annen superhelppoa raparperireseptiä ylistetään somessa – kokeile itse!
Facebookin kuuluisassa Äitylit-ryhmässä jaettu raparperipaistos-resepti hurmaa helppoudellaan ja herkullisuudellaan.
Joensuulainen Anne Houda Rabti jakoi Facebookin suosittuun Äitylit-ryhmään äitinsä vanhan raparperireseptin. Tämä piirakka, jota paistokseksikin voi kutsua, on äärimmäisen helppo valmistaa.
– Äiti teki tätä, kun olin penska. Pyysin ohjeen talteen, kun hän oli vielä kunnossa.
Annen reseptiin tulee kaikessa yksinkertaisuudessaan raparperia, vehnäjauho-sokeriseosta ja voita. Paistos laitetaan 200-asteiseen uuniin tunniksi ja nautitaan maidon tai vaniljakastikkeen kera.
Superhelppo resepti sai Äitylit innostumaan ja monet ryhmäläiset päättivät heti kokeilla herkulliselta kuulostavaa paistosta. Annen postaukseen tulviikin nyt kommentteja, joissa reseptiä on testattu ja sitä ylistetään.
– Se on kyllä hyvää ja piirakan rapsakka pinta maistuu hieman kinuskille, Anne kertoo MTV:n Makuja.fi-ruokasivustolle.
Makuja.fi julkaisee reseptin Annen luvalla.
Annen helppo raperperipaistos eli "Äitylit-piirakka"
Tuoretta raparperia pilkottuna (noin 7-8 vartta)
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
Voita lohkoina
Tarjoiluun:
Maitoa tai vaniljakastiketta
Lado pilkottuja raparperinpaloja pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Sekoita sokerit ja vehnäjauhot ja ripottele seos raparperien päälle. Lohkoa voista paloja ja heittele piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa tunnin verran. Nauti maidon tai vaniljakastikkeen kera.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan