Äiti keksi nerokkaan tavan hyödyntää salaatin uloimpia lehtiä: "En ole koskaan tullut ajatelleeksi, että näin voi tehdä"

jäävuorisalaatti
Salaatinlehdet kelpaavat yllättäviinkin käyttötarkoituksiin. Shutterstock

Nainen huomasi heittäneensä turhaan pois mitä loistavinta luonnon kelmua – salaatinlehtiä.

Uusiseelantilainen äiti kertoo salaatin uloimpien lehtien soveltuvan kelmun tavoin käytettäväksi ruoan säilytyksessä. Asiasta uutisoi 7news.com.au.

Nainen huomasi esimerkiksi yleensä hetkessä pilaantuvan avokadon säilyvän tuoreena salaatinlehtien avulla.

Avokado säilyi freesinä jopa viikon

Avokado ruskistuu jääkaapissa yleensä nopeasti, erilaisista nikseistä huolimatta. Lisäksi sen maku voi muuttua hieman kitkeräksi.

Äidin törmättyä yllättävään salaatinlehtikikkaan, hän päätti jakaa sen Facebookissa. Nainen julkaisi kuvan tuoreen näköisestä avokadosta, joka hänen mukaansa on ollut jääkaapissa viikon: salaatinlehteen käärittynä.

– Huomasin puolivahingossa heittäneeni pois ensiluokkaista kelmua, hän kirjoittaa.

– Avokado maistui oikein hyvältä tänään aamiaisella.

Naisen mukaan salaatinlehdet pitävät myös esimerkiksi sämpylät tuoreina.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kommentoijat ällistyivät niksistä

Facebookissa naisen päivitystä kommentoineet olivat positiivisesti yllättyneitä vinkistä.

– Voi luoja, kuka olisikaan tiennyt tällaista? Minun pitää koittaa tätä, eräs kommentoija kirjoittaa.

– En ole koskaan tullut ajatelleeksi, että näin voi tehdä, toinen ihmettelee.

– Vau, tämä on todella mahtavaa, kolmas kommentoija hehkuttaa.

 Lähde: 7news.com.au

***

Videolla esitellään 12 kätevää keittiöniksiä.

12 nopeaa keittiöniksiä 2:58

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.