7:57

Aamupalataide saa lapset syömään kasviksia ja maistamaan uusia makuja: ”Kaikilla on hyvä mieli”

Huomenta Suomessa maanantaina vieraillut aamupalataiteilija Linda Nyberg keksi keinon, jolla lapset on helpompi saada syömään kasviksia ja maistamaan uusia makuja.

Eräänä aamuna Linda Nybergin poika pyysi aamupalakseen kalaa. Hämmentynyt äiti käytti mielikuvitustaan ja askarteli leivästä, kurkusta ja porkkanasta kalan muotoisen aamupalan. Pojan yllättynyt hymy sysäsi alulle aamuja sulostuttavan tradition, jota Nybergin perheessä edelleen noudatetaan.

Nykyään Nyberg esittelee hioutunutta aamupalataidettaan Instagramissa @breakfastformyson-tilillään. Nybergiltä on juuri tullut myös Lautasellinen rakkautta -kirja, jossa perehdytään aamiaistaiteen saloihin.

Päiväkodeissakin aamiaistaidetta lasten kanssa tehnyt Nyberg on huomannut, että lapset on helpompi saada syömään ja maistamaan uusia makuja, kun ruoan asettelee lapsellisella tavalla. Hänen oma poikansa söi jopa raakaa parsakaalia, kun vihannes oli aseteltu härän hiuskarvoiksi.

Nallekarhut ja hiiret tekevät kauppansa

Nyberg kertoo, ettei aamiaistaiteen luomiseen kulu kuin korkeintaan 5–10 minuuttia.

– En mieti, että teen nyt taideteosta, vaan että mulla on nälkäinen lapsi, joka odottaa ja yllättyy ja kaikilla on hyvä mieli, Nyberg luonnehtii.

Aamupalataidetta voi tehdä mistä vain, mitä ruokakaapeista löytyy. Huomenta Suomea varten Nyberg valmisti pöllön rieskasta, tuorejuustosta, salamista, porkkanasta, kiivistä, paprikasta, mustikoista, cashew-pähkinöistä ja iduista. Syötävän hyvännäköinen hiiri puolestaan syntyi päärynästä, jogurtista, vadelmista, mandariineista ja viinirypäleistä.

Nyberg vinkkaa, että yleensä erityisesti nallekarhujen ja hiirten muotoon puetut aamupalat tekevät kauppansa lapsille.

Katso koko haastattelu videolta!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja