0:37

8 ruokaa, joita et todennäköisesti syö niin kuin kuuluisi – kuinka monen kanssa menee pieleen?

Syöminenkään ei ole niin yksinkertaista kuin voisi luulla. Seuraaviin ruokalajeihin pätee kirjoittamattomia sääntöjä, joita saattaa olla viisasta noudattaa. 

Coloradon yliopiston tutkijoiden mukaan pitkälle prosessoidut elintarvikkeet aiheuttavat todennäköisemmin "ruokariippuvuutta". Katso videolta, mitkä ruoka-aineet ovat pahimpia. 

Useiden ruokien syömiseen liittyy tarkkoja sääntöjä, jotka saattavat juontaa juurensa kyseisen ruoan synnyinmaahan. Tarkista, nautitko seuraavia ruokia tavalla, jolla ne on oikeasti tarkoitettu syötäviksi.

1. Hampurilaiset

Älä koskaan käytä hampurilaisen syömiseen haarukkaa ja veistä, sillä käsin syöminen on ainoa oikea tapa, jolla purilainen tulisi pistellä poskeen. Piste.

2. Tacot

Tähänkään ruokaan ei saisi koskea ruokailuvälineillä, vaan tacot kuuluisi syödä kerrosvoileivän tapaan käsin. Välttääksesi hajoamisen, pitele tacoja aina kiinni pohjasta, äläkä missään nimessä purista niitä sormilla. Tacojen syöminen kuuluisia aloittaa kulmista ja edetä päällystän kautta keskelle.

3. Spagetti

Italialaisten mielestä ainoa hyväksyttävä tapa syödä spagettia on pyörittää haarukkaa spagetissa niin kauan, kunnes aterimeesi on muodostunut siisti pastakierre, jonka voit nostaa tyylikkäästi suuhusi. Älä koskaan käytä spagetin syömiseen lusikkaa, saati sitten veistä.

4. Banaanit

5. Pizza

Myös pizza kuuluu niiden ruokien joukkoon, jotka tulisi mieluummin syödä käsin kuin aterimilla. Tähän oikeaoppiseen syömistapaan liittyy se, että aidot pizzat ovat hyvin yksinkertaisia, jonka ansiosta täyte pysyy mainiosti pohjan päällä. Lukuisia täytteitä sisältävän pizzan syöminen käsin on siis väärin monellakin tapaa.

6. Pihvi

Aloita pihvin syöminen keskeltä varmistuaksesi sen, että pihvi on kypsyydeltään juuri sellainen kuin toivoit. Jätä myös pihvin rasva rauhaan, äläkä leikkaa sitä pois. Pihviä tulisi myös aina maistaa ennen mausteiden tai kastikkeen lisäämistä.

7. Salaatti

Salaatti syödään ennen pääruokaa, pääruokana tai sen jälkeen, mutta ei koskaan samalta lautaselta pääruoan kanssa. Lämmin ja kylmä asia samalla lautasella on asia, jota ei ainakaan ranskalaisen keittiön mukaan kuuluisi koskaan pitäisi tapahtua.

8. Kuppikakut

Kuorrutettujen kuppikakkujen syöminen saattaa tuntua lähes mahdottomalta tehtävältä. Jos syöt kuppikakkuja teen tai kahvin kanssa, toimi seuraavasti. Jaa leivos kahtia ylä-ja alaosaan. Syö ensin kuorrutteinen yläosa pahimpaan herkkuhimoon ja nauti lopuksi kuivempi alaosa kahvin tai teen seurana.

Lähde: Delicious

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja