6 yllättävää olutfaktaa – näitä et tiennyt!

olut
Shutterstock

Olut on kenties yksi maailman suosituimmista juomista, mutta siihen liittyy monia yllättäviäkin faktoja. Tiesitkö esimerkiksi, paljonko maksaa maailman kallein olut?

Olut on taatusti yksi suomalaistenkin lempijuomista, mutta tiesitkö näitä olutfaktoja?

1. Unkarissa ei kilistellä

Unkarissa ei ole tapana kilistellä tuoppeja. Sen sijaan kannattaa ottaa katsekontakti kaveriin, kohottaa lasi silmien korkeudelle ja sanoa "Egeszsegere!" eli unkariksi kippis.

2. Tyhjää oluttuoppiakin voi pelätä

Jos tyhjä tuoppi kauhistuttaa, saatat tietämättäsi kärsiä cenosillicaphobiasta eli tyhjän olutlasin pelosta. Tällä fobialla onkin hyvä perustella selittämätöntä tarvetta käydä hakemassa lisää juotavaa lasiisi.

3. Noudata Espanjassa oikeita rituaaleja

Hiero olutlasin pohjaa pyörivin liikkein baarissa tai pöydän ääressä ja kolauta se pöytään. Tee tämä sanottuasi ensin "Salud", mutta ennen kuin otat ensimmäisen huikkasi.

4. Maailman vahvimmassa oluessa on huikea määrä prosentteja

Maailman vahvin olut, Snake Venom, sisältää alkoholia 67,5 prosenttia.

5. Babyloniassa oluen juonti oli pakollista

Yksi maailman vanhimmista tiedetyistä laista liittyi olueen. Babylonialainen kuningas Hummurabi määräsi, että jokaisen ihmisen tuli juoda päivittäin tietty määrä olutta sosiaalisesta statuksesta riippuen. Lisäksi Hummurabi käski hukuttaa naiset, jotka tarjosivat huonoa olutta.

6. Maailman kallein olut maksaa 1 000 dollaria per pullo

Maailman kallein olut, Vielle Bon Secours, maksaa 1 000 dollaria pullolta eli noin 744 euroa. Olut on niin kallis, että sitä myydään vain Bierdrome-nimisessä baarissa Lontoossa.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja