6 tavallisinta flunssaoiretta – helpotus löytyy ruokakomerosta

get well
Shutterstock

Kylmään vuodenaikaan tuntuu monesti siltä, että flunssaoireet eivät lopu ikinä. Väliaikainen helpotus voi löytyä ruokakomerostasi!

Pitkään jatkuneisiin oireisiin on aina hyvä hakea lääkäriltä varmistus siitä, ettei kyse ole mistään vakavammasta.

Tavallisimpia flunssaoireita voi helpottaa vanhan ajan konstein oikeilla ruokavalinnoilla. Kokeile alla listaamiamme ruokia flunssaoireiden kotihoitona!

1. Valuva nenä

Nenän valuminen on kiistatta talven ärsyttävin asia, samoin kuin julkisten kulkuneuvojen täyttyminen nenäänsä niiskuttavista ihmisistä. Kokeile hengitellä höyryävää sinappiöljyä tai juoda inkiväärillä höystettyä teetä. Saattaa toimiakin!

2. Kipeä kurkku

Jos kurkku on tosissaan kipeä, ajatuskin ruoasta ahdistaa. Lämpimän suolaveden kurlaus voi auttaa irrottamaan limaa ja helpottamaan kipua. Hunajalla makeutettu kuuma tee voi myös toimia. On myös väitetty, että lämmin kanaliemi voi auttaa kurkkukipuun, koska se sisältää runsaasti tulehdusta ehkäisevää natriumia.

3. Pääkipu

Tykyttävä pääkipu pimeinä talviaamuina johtuu luultavimmin yksinkertaisista syistä: unenpuutteesta, janosta tai nälästä. Iso lasillinen vettä voikin toimia oikeana ihmelääkkeenä pääkipuun. Kalsium-pitoiset ruoat kuten jogurtti voivat myös auttaa!

4. Jatkuvat lihaskivut

Ovatko lihaksesi jatkuvasti krampissa? Antioksidantit helpottavat lihaskipuja ja auttavat kehoasi palautumaan. Hyviä antioksidantti-pommeja ovat mustikat, granaattiomena ja kirsikat.

5. Yskiminen

Timjami sisältää flavonoideja, jotka rauhoittavat tulehtunutta henkitorvea. Toinen kikka on ripotella sitruunan päälle suolaa ja pippuria ja imeä hedelmän mehua suolan läpi. Tämä kikka voi helpottaa yskimisen aiheuttamaa kipua rintakehässä.

6. Pahoinvointi

Pahoinvointi voi johtua monista syistä, ja varsinkin pitkään jatkuessaan asia tulisi tutkia lääkärillä.

Pahoinvoiva ihminen ajattelee varmasti viimeiseksi syömistä, mutta jotkin ruoat voivat auttaa. Kuiva ruoka, kuten leipä ja mysli, voivat auttaa, sillä ne imevät itseensä ylimääräisen nesteen vatsassasi. Kylmien ruokien syöminen voi myös helpottaa oloa ja rauhoittaa vatsaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!