Mainos

5 vinkkiä: Näin pystyt nauttimaan ruoasta enemmän!

Haluatko nauttia ruoastasi enemmän? Muutamalla keinolla se onnistuu.

Ruoasta nauttiminen ei ole aivan itsestäänselvyys, jos joutuu esimerkiksi syömään liian äänekkäässä tilassa. Katso, mitä kannattaa tehdä jotta jokainen suupala toisi nautinnon huulillesi.

Syö rauhallisessa nurkassa

Hollantilaisen tutkimuksen mukaan liian äänekkäässä tilassa syöminen vie nautinnon ruoan syömisestä. Kuuluvat äänet vievät huomion ruoan mauista, joten kannattaa suosia rauhallisia ja rentouttavia paikkoja, jos haluaa saada ruoastaan ilon irti.

Katso ruokakuvia

Ennen ruokailua kannattaa katsoa kuvia herkullisista annoksista. Tutkimuksen mukaan henkilöt, jotka katsoivat kuvia maistuvista ruoka-annoksista, kokivat myös mauttoman ruoan paremman makuiseksi ruokailun aikana.

Maksa ruoasta enemmän

Tuoreen tutkimuksen mukaan ruoasta nauttii enemmän, jos annos on hieman hintavampi.

Koristele

Ihmiset nauttivat ruoastaan enemmän, jos raaka-aineet ovat lautasella kauniisti. Kannattaa siis antaa luovuuden kukkia, kun asettelee ruokaa lautaselleen.

Suosi luomua

Kuluttajat saivat maistiaisiksi kaksi täysin samanlaista keksiä. Toinen keksi oli merkattu luomuksi ja toinen aivan tavalliseksi. Makutestiin osallistuneet henkilöt arvioivat luomutuotteen vähärasvaisemmaksi, paremmaksi ja olivat myös suostuvaisia maksamaan siitä normaalia enemmän.  

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja