5 tapaa käyttää trenditahna tahinia – testaa herkulliset ideat

tahini
Shutterstock

Haluatko käyttää tahinia totuttua monipuolisemmin? Lue vinkit!

Murskatuista seesaminsiemenistä valmistettu tahini-tahna on luonnollisesti tärkeä hummuksen ainesosa, mutta se on paljon muutakin. Lue viisi herkullista vinkkiä, joiden avulla voit hyödyntää tahinia paljon muussakin.

1. Salaatinkastike: Jos et ole koskaan kokeillut salaatin päällä tahini-kastiketta, nyt on aika! Muutama lusikallinen tätä seesamitahnaa on yhtä kuin täyteläisen kermainen ja samettinen kastike.

2. Dippeihin: Tahini on oleellinen osa hummusta, mutta se tarjoaa hyvän, täyteläisen maun muihinkin dippeihin. Kokeile sekoittaa sitä smetanaan: tämä dippi sopii hyvin vaikkapa dippivihanneksille.

3. Granolassa: Oletko koskaan lisännyt pähkinävoita kotitekoiseen granolaan? Tahini sopii tähän tarkoitukseen myös, mutta sen kanssa granola saattaa olla jopa parempaa.

4. Smoothiessa: Jos pidät smoothieista, joihin on lisätty pähkinävoita, pidät myös tahinilla maustetusta smoothie-juomasta.

5. Keksit ja browniet: Tahini sopii mainiosti yksinkertaisiin jälkiruokiin, kuten kekseihin ja brownie-leivonnaisiin. Kuten pähkinävoi, se tuo taikinaan makeuden vastakohtana hyvin toimivaa suolaista makua.

KATSO RESEPTI:  Kolmen makuista hummusta

Lähde:  The Kitchn

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja