5 tapaa käyttää trenditahna tahinia – testaa herkulliset ideat

tahini
Shutterstock

Haluatko käyttää tahinia totuttua monipuolisemmin? Lue vinkit!

Murskatuista seesaminsiemenistä valmistettu tahini-tahna on luonnollisesti tärkeä hummuksen ainesosa, mutta se on paljon muutakin. Lue viisi herkullista vinkkiä, joiden avulla voit hyödyntää tahinia paljon muussakin.

1. Salaatinkastike: Jos et ole koskaan kokeillut salaatin päällä tahini-kastiketta, nyt on aika! Muutama lusikallinen tätä seesamitahnaa on yhtä kuin täyteläisen kermainen ja samettinen kastike.

2. Dippeihin: Tahini on oleellinen osa hummusta, mutta se tarjoaa hyvän, täyteläisen maun muihinkin dippeihin. Kokeile sekoittaa sitä smetanaan: tämä dippi sopii hyvin vaikkapa dippivihanneksille.

3. Granolassa: Oletko koskaan lisännyt pähkinävoita kotitekoiseen granolaan? Tahini sopii tähän tarkoitukseen myös, mutta sen kanssa granola saattaa olla jopa parempaa.

4. Smoothiessa: Jos pidät smoothieista, joihin on lisätty pähkinävoita, pidät myös tahinilla maustetusta smoothie-juomasta.

5. Keksit ja browniet: Tahini sopii mainiosti yksinkertaisiin jälkiruokiin, kuten kekseihin ja brownie-leivonnaisiin. Kuten pähkinävoi, se tuo taikinaan makeuden vastakohtana hyvin toimivaa suolaista makua.

KATSO RESEPTI:  Kolmen makuista hummusta

Lähde:  The Kitchn

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!