5 syytä, miksi dieettilimujen juominen on pahasta

kolajuoma, limu
Shutterstock

Juotko säännöllisesti sokerittomia limuja ja virvoitusjuomia? Ei ehkä kannattaisi!

Markkinoilla on runsaasti light- ja zero -merkinnöillä varustettuja limuja, joissa on minimaalisen vähän kaloreita. 

Kalorittomien tuotteiden pitäisi herättää jo sinänsä epäilystä: miten juomaan saadaan niin paljon makua ja makeutta, vaikka niissä on melkein yhtä vähän kaloreita kuin kraanavedessä?

Monet limuja säännöllisesti nauttivat saattavat arvella, että kevytlimut ovat kuitenkin parempi vaihtoehto kuin sokeriset sisartuotteensa. Jos kalorien epämääräinen vähäisyys ei herätä sinussa vielä riittävästi epäilyksiä, lue alta viisi syytä, miksi dieettilimut tekevät pahaa kehollesi.

Dieettilimut huonontavat ihoasi

Tutkimukset ovat linkittäneet säännöllisen limunjuomisen ihon ikääntymisen nopeutumiseen. Soodajuomat myös alentavat ihosi pH-arvoja, mikä voi aiheuttaa ihoosi aknea, väsynyttä ilmettä ja harmautta.

Mielialanvaihtelut

Dieettilimut sisältävät paljon aspartaamia, mikä voi aiheuttaa mielialanvaihteluita ja päänsärkyä. Erityisesti masennuksesta tai ahdistuneisuushäiriöstä kärsivien olisi hyvä välttää aspartaamia sisältäviä tuotteita.

Dieettijuomien suurkulutus voi johtaa painonnousuun

Texasin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan dieettilimuja kuluttavat altistuvat todennäköisemmin lihoamiselle ja ylipainolle. Tämä tulos saatiin siitä huolimatta, että dieettilimuissa on todella vähän kaloreita!

Ne voivat lisätä sydänkohtausriskiä

Miamin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa esitettiin, että dieettilimuja säännöllisesti juovat saavat jopa 44 prosenttia todennäköisemmin sydänkohtauksen kuin muut.

Diabetesriski kasvaa

Erilaisten limujen suurkulutus voi myös kasvattaa riskiäsi sairastua diabetekseen. Yritä korvata soodajuomat ja limut alkuun vaikka kivennäisvedellä, jossa ei ole lisäaineita tai keinomakeutusaineita. Kivennäisvettä voi myös maustaa esimerkiksi limemehulla!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja