5 ruokaa, joita ei missään nimessä kannattaisi syödä aamiaisella

huono aamiainen
Mysli sisältää usein enemmän sokeria kuin uskoisit – tuoteseloste kannattaa siis lukea tarkkaan. Shutterstock

Aamiaisella tulisi valita lautaselle ruoka-aineita, joista varmasti saa tarpeeksi energiaa päivän aloittamiseksi.

Toisinaan aamuisin on kuitenkin niin kiire, että on helpompaa tarttua kaloripitoisiin välipaloihin. Tätä saa kuitenkin katua viimeistään lounasaikaan, kun nälkä pääsee yltymään salakavalasti.

Tällöin lounaalla syö helposti liian paljon ja liian raskasta ruokaa, mikä puolestaan kostautuu iltapäiväväsymyksenä.

Koska aamiainen on päivän tärkein ateria, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota näihin ruoka-aineisiin – eihän lautaseltasi löydy näitä?

1. Vähäkuituiset murot eivät pidä nälkää loitolla

Sokeria sisältäviä rouskuvia muroja jokainen tietää välttää, mutta myös vähän kuitua sisältävät murot ovat huono valinta aamiaiselle. Vähän kuitua, mutta paljon hiilihydraatteja sisältävät murot eivät ylläpidä kylläistä oloa pitkään.

2. Vähärasvainen jogurtti sisältää usein turhia lisäaineita

Kevyt ei aina ole paras vaihtoehto – etenkään aamiaisella. Monet kevyttuotteet saavat makunsa makeutusaineista, mikä vähentää tuotteen sokeripitoisuutta. Mikäli keinotekoisia makeutusaineita haluaa kuitenkin välttää, kannattaa valita maustamatonta jogurttia. Esimerkiksi kreikkalainen jogurtti sisältää vähän rasvaa ja paljon proteiinia. Makua voi lisätä vaikkapa pakastemarjoilla tai tuoreilla hedelmillä.

3. Patukat ovat täynnä sokeria

Mysli- tai proteiinipatukat saattavat olla kiireessä helppo vaihtoehto saada hieman energiaa aamuun, mutta eivät pidä nälkää loitolla. Usein patukat sisältävät myös yllättävän paljon sokeria.

4. Lasi mehua on täynnä vitamiineja

Mehulasillinen, varsinkin itsepuristettuna, saattaa olla hyvä tapa lisätä vitamiineja ruokavalioon. Aamiaisen korvikkeena mehu ei kuitenkaan riitä täyttämään vatsaa. Aamiaisella tulisikin saada myös proteiineja ja hyviä rasvoja.

5. Mysli voi olla oikea kaloripommi

Mysli saattaa olla parempi vaihtoehto muroille, mutta sisältää harvoin ollenkaan proteiinia ja usein paljon lisättyä sokeria. Mysli kannattaakin korvata esimerkiksi pähkinöillä ja ripotella niitä maustamattoman jogurtin päälle.

 

Lähde: This Insider

***

1:15

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja