5 ruokaa, joita ei kannata syödä juuri ennen nukkumaanmenoa

jäätelö
Shutterstock

Haluatko nukkua hyvin ja sikeästi? Siinä tapauksessa iltapalaksi ei kannata syödä mitä tahansa. 

1. Murot

Murot ovat pelkkää hiilihydraattia ja sokeria, minkä vuoksi ne eivät ole järkevä valinta syötäväksi juuri ennen nukkumaanmenoa. Sokeri saa verensokerin nousemaan nopeasti, ja kun kehosi käy yötä vasten lepoon, voi tuloksena olla sokerin kertyminen vyötärölle ylimääräisinä kiloina.

2. Hampurilaiset

Rasvainen hampurilainen voi vaikeuttaa unensaantia ja estää rauhalliset unet aiheuttamalla vatsakipuja. Myös punainen liha on huono valinta iltapalaksi samoista syistä.

3. Tumma suklaa

Tumma suklaa on terveellistä, mutta tiesitkö, että kaakao sisältää kofeiinia? Jos välttelet kahvin juomista ilta-aikaan, jätä väliin myös tumma suklaa.

4. Jäätelö

Kehosi ei rauhoitu helposti, kun se yrittää käsitellä jäätelöstä saatua suurta sokerimäärää. Niin houkuttelevalta kuin jäätelökulhon tyhjentäminen television ääressä illalla kuulostaakin, jätä tapa väliin.

5. Mausteiset ruoat ja chilit

Chili kannattaa nauttia jo lounaalla illan sijasta. Tuliset ruoat kiihdyttävät aineenvaihduntaa ja nostavat kehon lämpötilaa ja voivat johtaa levottomaan yöhön. 

Lähde: Fox News

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!