5 ruokaa, jotka sisältävät jopa enemmän proteiinia kuin broilerin rintafilee!

wokki
Shutterstock

Kaipaatko vaihtelua proteiininlähteisiin?

Broileri on terveellinen proteiininlähde, josta on helppo loihtia monipuolisesti ei ruokia. Broileri ei kuitenkaan suosiostaan huolimatta ole ainoa hyvä vaihtoehto proteiininlähteeksi. Kokeile myös seuraavia ruokia!

1. Katkaravut

Katkaravut sisältävät lähes pelkästään proteiinia. Energiaa katkaravuissa ei kuitenkaan juurikaan ole, joten niitä voi syödä kerralla isompiakin määriä. Jos haluat pitää aterian kevyenä, älä paista katkarapuja voissa vaan tee äyriäisille esimerkiksi tomaattipohjainen kastike.

2. Seitan

Vehnägluteenista valmistettu, erityisesti kasvissyöjien suosiossa oleva seitan on todellinen proteiinipommi. Sen proteiinipitoisuus vaihtelee 20–30 gramman välillä sataa grammaa kohden. Seitania kannattaa maustaa rohkeasti.

3. Raejuusto

Raejuusto on terveellinen proteiinipommi, joka sopii hyvin niin aamupuuron päälle kuin lounaslautasellekin.

4. Tofu

Tofu on terveellinen soijasta tehty proteiinipommi, josta on helppo tehdä esimerkiksi proteiinipitoinen wokki paistamalla tofua kasvisten kanssa. Pehmeä tofu sopii myös smoothieihin.  

5. Vihersmoothie

Sekoita tehosekoittimessa soijamaitoa, pistaasipähkinöitä, hampunsiemeniä, pinaattia ja banaania ja proteiinipitoinen terveyssmoothie on valmis. Ekstrana saat kunnon annoksen vitamiineja ja terveellisiä rasvahappoja!

Mitä tehdä katkaravuista? Kokeile meksikolaista kastiketta!

Meksikolainen katkarapu-mantelikastike. 3:29

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!