5 maukasta ruokaa, jotka valmistuvat blenderissäsi supernopeasti

blenderi
Shutterstock

Tehosekoitinta käytetään yleensä lähinnä smoothien ja pirtelön valmistukseen. Terveellinen smoothie on kerta kaikkiaan ihana välipala, mutta voit tehdä paljon muutakin kalliilla blenderilläsi. Lue viisi ideaa!

Nopea ja maukas iltapala valmistuu käden käänteessä blenderissäsi, kun vain tiedät, mitä olet tekemässä. Lue viisi ihanaa ohjetta, joissa voit käyttää kallista tehosekoitintasi hyödyksi!

1. Mausteinen gazpachokeitto

Pyöräytä raikkaan, kylmänä tarjoiltavan gazpachokeiton ainekset sekaisin tehosekoittimessa. Kylmennä hetki jääkaapissa, ja herkku on valmis! 

2. Kotitekoinen jäätelö

Jokaisen ruokalajin valmistamiseen ei tarvita erikseen kalliita vimpaimia. Et tarvitse jäätelökonetta, kun valmistat jäätelösi tehosekoittimesi avulla. Tämä jäätelö on lisäksi huomattavasti terveellisempää, kuin paksu kermajäätelö! 

Vinkki: Jos haluat banaanijäätelöstäsi makeampaa ja ”jäätelömaisempää”, kaada tehosekoittimeen mukaan kuohukermaa ja pieni tölkillinen kondensoitua maitoa. Pyöräytä seosta tehosekoittimessa vain muutama sekuntia kerrallaan, jotta maito ei hakkaa kiinni. 

3. Guacamole

Kaupan guacamoletahnat sisältävät usein vain muutamia prosentteja avokadoa. Luovu valmiskastikkeista, ja sekoita itse maukas guacamoledippi tehosekoittimesi avulla! 

4. Pikainen hedelmäsose

Valmista tuoreista kauden hedelmistä ja marjoista pikainen hedelmäsose jääkaappiin. Poista huolellisesti kuoret, siemenet ja muut ylimääräiset osat hedelmälihan ympäriltä. Lisää joukkoon hiukan sokeria tai hunajaa makusi mukaan! Itse tehty hedelmäsose on ainakin huomattavasti terveellisempää, kuin kaupasta ostettu valmishillo.

5. Kasvissosekeitto

Kasvissosekeitto on mielettömän terveellinen lounasvaihtoehto. Keittoa voi myös pakastaa helposti, ja napata kiireisenä aamuna töihin evääksi! 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.