5 hyvää syytä syödä mansikoita – tiesitkö näitä?
Tuoreista mansikoista kannattaa nauttia niin kauan kuin mahdollista, koska mansikka on oikeaa superruokaa.
Makuja.fi kokosi yhteen syitä, joiden vuoksi mansikoita kannattaa ihan jo terveyssyistä syödä kesällä runsaasti.
Mansikat sisältävät kaikkia näitä terveellisiä ainesosia:
1. C-vitamiini
C-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta sekä lisää muun muassa raudan imeytymistä kehoon.
2. Kuidut
Kuidut pitävät aineenvaihdunnan tehokkaana ja täten myös kilot pysyvät todennäköisemmin loitolla. Kuidut pitävät myös nälän kaukana pidempään ja tällöin myöskään epäterveelliset makupalat eivät houkuttele yhtä paljon.
3. K-vitamiini
K-vitamiini aktivoi proteiineja, jotka edistävät veren normaalia hyytymistä ja on lisäksi hyväksi luustolle.
4. Kalium
Kaliumilla on suuri osuus verenpaineen säätelyssä ja lihasten toiminnassa.
5. Magnesium
Magnesium on hyvin tärkeä kivennäisaine, joka edistää muun muassa lihasten ja hermoston toimintaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka