5 hyvää syytä syödä mansikoita – tiesitkö näitä?

shutterstock_184520165
Mansikkakausi on Suomessa parhaimmillaan käynnissä. Shutterstock

Tuoreista mansikoista kannattaa nauttia niin kauan kuin mahdollista, koska mansikka on oikeaa superruokaa.

Makuja.fi kokosi yhteen syitä, joiden vuoksi mansikoita kannattaa ihan jo terveyssyistä syödä kesällä runsaasti.

Mansikat sisältävät kaikkia näitä terveellisiä ainesosia:

1. C-vitamiini

C-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta sekä lisää muun muassa raudan imeytymistä kehoon.

2. Kuidut

Kuidut pitävät aineenvaihdunnan tehokkaana ja täten myös kilot pysyvät todennäköisemmin loitolla. Kuidut pitävät myös nälän kaukana pidempään ja tällöin myöskään epäterveelliset makupalat eivät houkuttele yhtä paljon.

3. K-vitamiini

K-vitamiini aktivoi proteiineja, jotka edistävät veren normaalia hyytymistä ja on lisäksi hyväksi luustolle.

4. Kalium

Kaliumilla on suuri osuus verenpaineen säätelyssä ja lihasten toiminnassa. 

5. Magnesium

Magnesium on hyvin tärkeä kivennäisaine, joka edistää muun muassa lihasten ja hermoston toimintaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!