5 edullista ja terveellistä ruokaa – näitä ravitsemusasiantuntijatkin suosittelevat!

shutterstock_368364728
Shutterstock

Terveellisen ruoan ei tarvitse olla kallista. Edullisiakin vaihtoehtoja löytyy, kun kauppareissun suunnittelee huolella.

Prevention listasi viisi ruokaa, joiden ostaminen onnistuu tiukemmallakin budjetilla. 

Nahattomat broilerinkoivet

Hyvänä proteiininlähteenä broilerinkoivet sopivat esimerkiksi salaattien seuraksi tai erilaisiin patoihin. Koivet ovat myös halvempia kuin broilerin rintafileet, minkä lisäksi rasvaisempina lihanosina ne ovat maukkaampia ja helpompi valmistaa meheviksi ilman kuivumisen vaaraa.

Pavut

Pavut sisältävät terveellistä kasviproteiinia, ja isoissa paketeissa papuja saa kaupasta hyvinkin edullisesti. Kuivatut pavut vaativat hieman enemmän vaivaa ruoanlaittajalta, mutta niiden kilohinta on kaikkein halvin. 

Kaura

Kaura on terveellinen vilja, jonka on todettu tasapainottavan muun muassa vatsan toimintaa. Kuitupitoista kauraa kannattaa hyödyntää ruokavaliossa monipuolisesti. Kaurapuuro on esimerkiksi aamupalaksi varsin edullinen vaihtoehto.

Bataatti

Bataatti on ravitsemusarvoiltaan jonkin verran parempaa kuin peruna, jossa ei siinäkään ole varsinaisesti mitään vikaa. Bataatista saat kuitenkin enemmän kuitua ja lisäksi myös beetakaroteenia. Kilohinnaltaan varsin edullinen bataatti taipuu ruokaan kuin ruokaan lisukkeeksi.

Kananmunat

Terveellinen proteiininlähde taipuu aamu- ja iltapalojen lisäksi kätevästi myös päivälliseksi, kun kananmunista tekee munakkaan. Kananmunien proteiini on laadukasta, ja suurissa paketeissa hinta yhtä kananmunaa kohtaan jää edulliseksi. 

Lähde: Prevention

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.