5 asiaa, jotka tapahtuvat, kun alat syödä enemmän kananmunia

munat2
Kananmunia kannattaa sisällyttää ruokavalioon säännöllisesti. Shutterstock

Kananmunat ovat erinomainen valinta ruokavalioon yhdeksi proteiininlähteeksi.

Kananmunia kannattaa ostaa ympäri vuoden, ei vain pääsiäiseksi koristeluja varten. Eatthis.com listasi, mitä kaikkia hyötyjä kananmunien syömisestä elimistöllesi on. 

1. Laihdut

Kananmunan tarjoilema kylläisyysvaikutus on avuksi painonpudotuksessa. Erään tutkimuksen mukaan kananmunia syövät laihtuivat enemmän verrattuna ryhmään, joka ei syönyt kananmunia, vaikka ruoan energiamäärä oli molemmissa ryhmissä sama.

2. Stressaat vähemmän

Kananmunasta löytyy yhdeksää eri aminohappoa, joilla voi olla vaikutusta myös mieleen. Vuonna 2004 julkaistu tutkimus osoitti, että muun muassa kananmunasta löytyvä lysiini voi vähentää stressiä ja ahdistusta vaikuttamalla serotoniinintuotantoon.

3. Suojaat aivojasi

Kananmunat ovat todellista aivoruokaa, sillä ne sisältävät koliinia, jonka puute on yhdistetty tutkimuksissa neurologisiin sairauksiin ja alentuneeseen kognitiiviseen suoriutumiseen. Kananmuna on erinomainen ellei jopa paras koliininlähde.

4. Saat energiaa

Yksi kananmuna sisältää noin 15 prosenttia päivittäisestä B2-vitamiinintarpeesta. B2 on yksi kahdeksasta B-vitamiinista, ja se tuottaa hiilihydraateista, proteiineista ja rasvasta energiaa soluille.

5. Saat vahvemmat luut ja hampaat

Kananmuna on yksi luonnollisista D-vitamiininlähteistä. D-vitamiini on tärkeää sekä luustolle että hampaille, ja se auttaa kalsiumia imeytymään. 

Lähde: eatthis.com


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja