5 asiaa, jotka tapahtuvat, kun alat syödä enemmän kananmunia
Kananmunat ovat erinomainen valinta ruokavalioon yhdeksi proteiininlähteeksi.
Kananmunia kannattaa ostaa ympäri vuoden, ei vain pääsiäiseksi koristeluja varten. Eatthis.com listasi, mitä kaikkia hyötyjä kananmunien syömisestä elimistöllesi on.
1. Laihdut
Kananmunan tarjoilema kylläisyysvaikutus on avuksi painonpudotuksessa. Erään tutkimuksen mukaan kananmunia syövät laihtuivat enemmän verrattuna ryhmään, joka ei syönyt kananmunia, vaikka ruoan energiamäärä oli molemmissa ryhmissä sama.
2. Stressaat vähemmän
Kananmunasta löytyy yhdeksää eri aminohappoa, joilla voi olla vaikutusta myös mieleen. Vuonna 2004 julkaistu tutkimus osoitti, että muun muassa kananmunasta löytyvä lysiini voi vähentää stressiä ja ahdistusta vaikuttamalla serotoniinintuotantoon.
3. Suojaat aivojasi
Kananmunat ovat todellista aivoruokaa, sillä ne sisältävät koliinia, jonka puute on yhdistetty tutkimuksissa neurologisiin sairauksiin ja alentuneeseen kognitiiviseen suoriutumiseen. Kananmuna on erinomainen ellei jopa paras koliininlähde.
4. Saat energiaa
Yksi kananmuna sisältää noin 15 prosenttia päivittäisestä B2-vitamiinintarpeesta. B2 on yksi kahdeksasta B-vitamiinista, ja se tuottaa hiilihydraateista, proteiineista ja rasvasta energiaa soluille.
5. Saat vahvemmat luut ja hampaat
Kananmuna on yksi luonnollisista D-vitamiininlähteistä. D-vitamiini on tärkeää sekä luustolle että hampaille, ja se auttaa kalsiumia imeytymään.
Lähde: eatthis.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti