4 väitettä mikroaaltouunista: Saako muoviastiaa laittaa mikroon?

mikro
Shutterstock

Mikroaaltouuneihin on aina liittynyt väitteitä, joista osa pitää paikkansa toisten taas ollessa puhdasta tarua. 

Mikroaaltouuni on kätevä kodinkone esimerkiksi edellispäivän ruokien lämmittämiseen tai pakastemarjojen sulattamiseen, mutta mitkä mikroaaltouuneihin liittyvät uskomukset ovat totta ja mitkä tarua? Health.com listasi. 

Mikroaaltouuni heikentää ruoan ravintoarvoja

Myytti

Mikroaaltouunista ei ole mitään erityistä haittaa ruoan ravintoarvoille.

Itse asiassa kaikki kypsennysmenetelmät voivat muuttaa jonkin verran ruoan kemiallista koostumusta. Esimerkiksi C-vitamiini ja omega-3-rasvahapot ovat erityisen herkkiä lämmölle. Ravintoaineita voi myös liueta keitinveteen, kun keität esimerkiksi kasviksia.

Muovien kanssa täytyy olla varovainen

Faktaa

Muovi-astian voi laittaa mikroaaltouuniin vain, jos astiassa on merkintä mikroaaltouuninkestävyydestä. Älä laita mikroaaltouuniin myöskään naarmuuntunutta muoviastiaa, vaikka astia olisikin mikroon soveltuva.

Mikroaaltouuni kypsentää ruoan läpikotaisin

Myytti

Mikroaallot eivät ulotu syvälle ruokaan. Siksi laite ei sovellu esimerkiksi sellaisten lihojen kypsentämiseen, joita ei saa jättää sisältä punertavaksi. Mikroaaltouuni toimii paremmin jo valmiiksi kypsennetyn ruoan uudelleenlämmityksessä.

Mikroaaltouuni on turvallinen

Faktaa

Mikroaaltouunit ovat turvallisia laitteita, eikä niiden säteilyä tarvitse pelätä. Säteily pysyy mikroaaltouunin sisällä eikä pääse vuotamaan ulkopuolelle. 

Lähde: Health.com


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja