4 hauskaa munatemppua – hämmästytä näillä ystäväsi!

kananmuna
Shutterstock

Jos taikatemput kiinnostavat, voit aina harjoitella tekemään temppuja kananmunien avulla. Ruokaseurueesi arvostaa taatusti, kun hämmästytät kaikki uusilla taidoillasi.

Tiesitkö, että kananmunakennojen päällä voi kävellä munien menemättä rikki? Tai että kananmunan saa näyttämään hopeiselta yksinkertaisella kikalla? Opettele hauskat munatemput ja väläytä uusia taitojasi ystävillesi. Buzzfeed on listannut neljä hauskaa temppua, joilla saa kaverit hämmennyksiin.

Temppu 1: Hopeamunailluusio

Aseta muna kynttilänliekin ylle ja pidä sitä siinä, kunnes se on kauttaaltaan musta. Kun pudotat munan vesilasiin, se näyttää hopeiselta.

Temppu 2: Kennojen päältä kävely

Jos painat kananmunaa pohjasta ja laelta, huomaat, että munaa on yllättävän vaikea saada rikki. Aseta siis kananmunakennot lattialle. Huomaat, että voit kävellä niiden päältä rikkomatta munia!

Temppu 3: Kuori keitetty muna helposti!

Ota pois pieni pala kuorta sekä munan pohjasta että laelta. Puhalla munan toisesta päästä ja huomaat pullauttaneesi munan kuorestaan pois.

Temppu 4: Munakokkelia kuoren sisällä

Pyöritä raakaa kananmunaa legginssien tai sukan sisällä. Tee näin 10 – 15 kertaa. Tarkastele nyt munaa taskulampun avulla. Jos muna näyttää punaiselta, olet onnistunut tekemään siitä kokkelia ja voit nyt kypsentää munan. Jos muna näyttää keltaiselta, se ei ole vielä kokkelia, joten jatka harjoituksia.

Katso Buzzfeedin videolta, miten temput onnistuvat käytännössä:

Lähde: Buzzfeed

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja