3 helppoa vinkkiä: Näin pakkaat eväät töihin
Poimi vinkit siihen, kuinka omaksut toimivan eväsrutiinin!
Työpaikkalounas voi olla muutakin kuin keksien mutustamista tietokoneen ääressä. Oikeilla vinkeillä jokainen voi jo kotona pakata mukaansa terveellisen ja täyttävän lounaan – ja säästää parhaimmillaan pitkän pennin lounaskuluissa.
Kokoa monipuoliset eväät
Ota kaikki irti lounaasta valitsemalla evääksi ruoka-aineita jokaisesta ruokaympyrän ryhmästä. Kannattaa olla tarkkana myös sen kanssa, että eväitä on riittävästi, jotta nälkä ei pääse yllättämään.
Pakkaa ruoka-aineet erikseen
Kun ruoat pakkaa fiksusti, ei lopputuloksena ole löllöjä leipiä ja vetistä salaattia. Etenkin leivät vettyvät helposti, jos niiden välissä on vihanneksia, jotka sisältävät paljon nestettä. Eri ruoka-aineet kannattaakin pakata erikseen aina, jos mukana on ruoka-aineita, jotka sisältävät paljon nestettä. Kun on aika syödä, ei ainesten yhdistäminen vie kuin hetken aikaa ja lopputuloksena syntyvät erityisen tuoreet eväät.
Älä unohda välipalaa
On tärkeää syödä tasaisin väliajoin. Moni ei kuitenkaan ota huomioon sitä, että myös välipala olisi hyvä pakata mukaan töihin. Samalla kun pakkaa lounaseväät töihin, olisi hyvä pakata mukaan myös pieni välipala, jotta nälkä ei pääse yllättämään vielä iltapäivälläkään.
Lähde: Health.com
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti