3 helppoa vinkkiä: Näin pakkaat eväät töihin

Eväsleipiä ei välttämättä kannata koota kokonaan kotona.

Poimi vinkit siihen, kuinka omaksut toimivan eväsrutiinin!

Työpaikkalounas voi olla muutakin kuin keksien mutustamista tietokoneen ääressä. Oikeilla vinkeillä jokainen voi jo kotona pakata mukaansa terveellisen ja täyttävän lounaan – ja säästää parhaimmillaan pitkän pennin lounaskuluissa.

Kokoa monipuoliset eväät

Ota kaikki irti lounaasta valitsemalla evääksi ruoka-aineita jokaisesta ruokaympyrän ryhmästä. Kannattaa olla tarkkana myös sen kanssa, että eväitä on riittävästi, jotta nälkä ei pääse yllättämään.

Pakkaa ruoka-aineet erikseen

Kun ruoat pakkaa fiksusti, ei lopputuloksena ole löllöjä leipiä ja vetistä salaattia. Etenkin leivät vettyvät helposti, jos niiden välissä on vihanneksia, jotka sisältävät paljon nestettä. Eri ruoka-aineet kannattaakin pakata erikseen aina, jos mukana on ruoka-aineita, jotka sisältävät paljon nestettä. Kun on aika syödä, ei ainesten yhdistäminen vie kuin hetken aikaa ja lopputuloksena syntyvät erityisen tuoreet eväät.

Älä unohda välipalaa

On tärkeää syödä tasaisin väliajoin. Moni ei kuitenkaan ota huomioon sitä, että myös välipala olisi hyvä pakata mukaan töihin. Samalla kun pakkaa lounaseväät töihin, olisi hyvä pakata mukaan myös pieni välipala, jotta nälkä ei pääse yllättämään vielä iltapäivälläkään.

Lähde: Health.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja