25 x klassikkoruoka - Italia, Ranska, Meksiko, Intia ym.

Klassikot eivät synny sattumalta, vaikka niiden kehittelyprosessi sellainen olisikin. Tässä 25 klassista herkkua maailman keittiöistä.

Rakastan klassikkoruokia. Kuulostaa omaankin korvaan yleistykseltä. En vain tiedä klassikkoa, josta en pitäisi. Siihen asemaan päästääkseen on kulkenut melkoisen matkan täynnä eri tahojen hyväksymistä. Alunperin kun jokainen klassikkoruoka on ollut vain yksi kokin tekemä annos. Sitä on maisteltu ja ihmetelty. Todettu upeaksi ja tarjottu laajemmin. Suosio lähtenyt käsistä, versiot ja toisinnot lähteneet elämään omaa elämäänsä ja klassikko on syntynyt. Moniin liittyy tarina, monen alkuperä on epäselvä ja vaihtoehtoja täynnä.

Burgundinpata hautuu parhaillaan liedellä ja tuli mieleen kaivella blogin arkistoista klassikkoreseptejä esiin. Niitä olikin melkoisesti. Otin mukaan parhaat päältä eri puolilta maailmaa huomioiden syys-talvikauden. Samalla tuli fiilisteltyä mitä upeampia ruokahetkiä vuosien varrelta. Klassikoksi ei tulla sattumalta.

PS. Pahoittelen, että taannoinen sivustouudistus leikkasi jostain syystä kuvista alareunaa ärsyttävästi pois.

ITALIALAISET KLASSIKKORUOAT

Parmesaanikana (5 tapaa)


RANSKALAISET KLASSIKKORUOAT

Burgundin pata (yläkuva)

Daube Provencal - härkää provencelaisittain (1 tapa, toinen tapa)

MEKSIKOLAISET KLASSIKKORUOAT

Chimichanga - uppopaistettu burrito

INTIALAISET KLASSIKKORUOAT

KLASSIKKORUOAT MUUALTA

Tartar (2 tapaa)


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!