Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

25 x klassikkoruoka - Italia, Ranska, Meksiko, Intia ym.

Julkaistu 29.10.2017 18:06

Klassikot eivät synny sattumalta, vaikka niiden kehittelyprosessi sellainen olisikin. Tässä 25 klassista herkkua maailman keittiöistä.

Rakastan klassikkoruokia. Kuulostaa omaankin korvaan yleistykseltä. En vain tiedä klassikkoa, josta en pitäisi. Siihen asemaan päästääkseen on kulkenut melkoisen matkan täynnä eri tahojen hyväksymistä. Alunperin kun jokainen klassikkoruoka on ollut vain yksi kokin tekemä annos. Sitä on maisteltu ja ihmetelty. Todettu upeaksi ja tarjottu laajemmin. Suosio lähtenyt käsistä, versiot ja toisinnot lähteneet elämään omaa elämäänsä ja klassikko on syntynyt. Moniin liittyy tarina, monen alkuperä on epäselvä ja vaihtoehtoja täynnä.

Burgundinpata hautuu parhaillaan liedellä ja tuli mieleen kaivella blogin arkistoista klassikkoreseptejä esiin. Niitä olikin melkoisesti. Otin mukaan parhaat päältä eri puolilta maailmaa huomioiden syys-talvikauden. Samalla tuli fiilisteltyä mitä upeampia ruokahetkiä vuosien varrelta. Klassikoksi ei tulla sattumalta.

PS. Pahoittelen, että taannoinen sivustouudistus leikkasi jostain syystä kuvista alareunaa ärsyttävästi pois.

ITALIALAISET KLASSIKKORUOAT

Lasagne alla bolognese

Polla alla Romana

Osso Buco ja Risotto alla Milanese

Vitello Tonnato

Marsala-kana

Melanzane alla Parmigiana

Parmesaanikana (5 tapaa)

Pasta Alfredo sitruunaisena

Pasta Carbonara

RANSKALAISET KLASSIKKORUOAT

Burgundin pata (yläkuva)

Maalaispatee

Appelsiiniankkaa appelsiinirisoton kera

Ranskalainen sipulikeitto

Croque Monsieur

Daube Provencal - härkää provencelaisittain (1 tapa, toinen tapa)

MEKSIKOLAISET KLASSIKKORUOAT

Chili con carne

Chimichanga - uppopaistettu burrito

INTIALAISET KLASSIKKORUOAT

Voikana

Kana-Vindaloo

KLASSIKKORUOAT MUUALTA

Wiener Schnitzel

Borssikeitto

Mac ’n’ Cheese kinkulla

Vorschmack

Wallenbergin pihvi

Tartar (2 tapaa)

Lisää aiheesta:

Tampereen parhaat ravintolat ja ruoat 201930 pastareseptiä joka lähtöönLempiruokani TOP 10 ja risatTampereen parhaat ravintolat ja ruoat 2018Tampereen parhaat ravintolat ja ruoat 2017Lempiruokani TOP 10 ja risat
klassikkoruokaresepti

Tuoreimmat aiheesta

klassikkoruoka
  • 28.10.201816:28
    hummeri

    Lobster Roll eli hummerihodari ja tulitikkuranskalaiset

  • 21.11.201719:42
    hummeri

    Hummeri Thermidor - helppoa luksusta, eikä niin kallistakaan

  • 28.07.201714:11
    resepti

    Wallenbergin pihvi - tyylikäs klassikko

  • 25.10.201619:41
    italialainen

    Sitruunainen Pasta Alfredo - nopea ja maukas klassikko

  • 02.10.201617:45
    alkupala

    Paistetut vihreät tomaatit - raakileista herkuksi