13 suomalaisille tuttua makeista: Jos tykkäät näistä, sinulla on eläkeläisen karkkimaku!

eläkekarkit
Pidätkö sinä näistä "eläkeläiskarkeista"? Fazer/Nestle/Shutterstock

Ruotsalaismedia listasi leikkimielisesti suomalaisillekin tuttuja makeisia, joista pitävät yleensä vain eläkeläiset. Katso listaus ja selvitä, oletko sinäkin karkkimaultasi täysi seniori.

Pidätkö Fazerin "kettukarkeista" eli Pihlaja-makeisista? Maistuvatko Vihreät kuulat tai suklaiset punssinapit? Siinä tapauksessa karkkimakusi on suoraan viime vuosituhannelta ja olet täysi seniori. Toisaalta, ei siinä varsinaisesti mitään vikaa ole. Kunhan tunnustat tosiasiat.

Ruotsalaismedia Lajkat listasi makeisia, jotka maistuvat yleensä lähinnä eläkeläisille. Otimme listasta inspiraatiota ja lisäsimme joukkoon vielä muutaman, meidän mielestämme selvän "eläkeläiskarkin" Suomen kauppojen valikoimista.

1. Vihreät kuulat ja Finlandia-marmeladi

Suomalaisten joulupöytien klassikkomakeiset, joita mummosi, kummisi, serkkusi ja naapurin Pirkkokin on varmasti joskus yrittänyt sinulle pakkosyöttää. Mutta pitävätkö näistä oikeasti muut kuin eläkeläiset?

2. Liköörikonvehdit

Nämähän ovat vain tekosyy nauttia iltahömpsy suklaan muodossa. Tekee hyvää sydämelle!

3. Punssinapit

"Punssinapit, nehän ovat minun suosikkejani", sanoi...ei ainakaan kukaan alle 70-vuotias ikinä.

4. Werther's Original

Myönnetään, nämä ovat ihan hyviä – silti näitä ei omaan ostoskoriinsa nappaa kuin aito eläkeläinen tai sielultaan seniori.

5. Pihlaja-karkit

Makeaa marmeladia retrokääreessä. Jokaisen mummun unelma!

6. Eucamenthol-pastillit

Ovatko nämä kurkkupastilleja vai karkkeja? Monen sota-ajan lapsen mielestä ilmeisesti maailman parhaita karamelleja.

7. Pectus-pastillit

Ei tätä tarvitse edes perustella. Katsokaa tuota rasiaa!

8. Polka-karamellit

Historian havinaa huokuvia Polkagris-minttukaramelleja on valmistettu jo vuodesta 1859. Muistat varmasti tämän tärkeän vuoden kuin eilisen, jos pidät näistä karkeista.

9. Fruit Drops -hedelmäkaramellit

Karkkeja peltirasiassa. Kivan karamellirasian voi säästää vaikka ikkunalaudalle koristeeksi. Tai ehkä siihen voisi istuttaa kauniin pelargonian?

10. After Eight

Jaksatko varmasti valvoa yli kahdeksaan syödäksesi näitä eläkeläisten suosimia suklaavälipaloja?

11. Alku- ja Omar-karamellit

Alku-karamellien syöminen on eläkeläisten tapa uhmata ikääntymistä: ne repivät tekohampaat irti ikenistä, mutta suomalaisella sisulla niitä piru vie syödään. Omar-karkit tipahtavat melkein samaan kategoriaan: ne voi laittaa suuhun, eikä tarvitse enää vaivautua pureskelemaan.

12. Ranskan pastillit eli Avec-pastillit

Katu-uskottavat ihmiset syövät Amerikan pastilleja, seniorit ja karkkimaultaan eläkeläiset Ranskan pastilleja.

13. Fazerin Parhaat -sekoitus

Tämä klassikkopussi pitää sisällään muun muassa Suomen vanhimman tavaramerkin, Kiss-Kiss -karkin. Makeinen on peräisin vuodelta 1897. Kääreessä on tietysti sopivasti söpöjä kissanpentuja kaikkien mummojen ja vaarien iloksi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!