12 miesruokalajia: Ruoat, joita sinun pitäisi syödä – lihakset kasvavat ja saat voimaa

kananmuna pihvi
Shutterstock

Sopiva ruokavalio tekee ihmeitä niin muodoille kuin hormonitasapainolle. Sopivien ruoka-aineiden syöminen voi nostaa testosteroni-tasoja, joka vuorostaan tekee miehistä houkuttelevampia vastakkaiselle sukupuolelle.

Ohessa on lista ruoka-aineista, joita miesten kannattaa sisällyttää ruokavalioonsa, jos he haluavat tuntea olonsa mahtavaksi.

Liha

Ravitsemuksen asiantuntijat eivät ole yksimielisiä siitä, onko punaisen lihan syöminen hyvästä tai miten se olisi parasta valmistaa. Mutta yksimielisiä ollaan siitä, että lihan syöminen nostaa testosteronin määrää elimistössä. Tämä pätee varsinkin siinä tapauksessa, että syöty liha on mahdollisimman vähärasvaista ja että sitä ei syödä päivittäin. Punaista lihaa pitäisi korvata muilla proteiinipitoisilla ruoka-aineilla.

Äyriäiset

Katkaravut, hummeri ja ravunliha maistuvat pastan, riisin ja salaatin seassa. Äyriäisissä onkin paljon aineita, jotka nostavat testosteronitasoa tehokkaasti. Ne tekevät sitä kuitenkin niin tehokkaasti, ettei äyriäisiä kannata syödä säännöllisesti.

Osterit

Osterit sisältävät paljon mineraaleja, jotka edistävät miesten terveyttä. Niihin on kuitenkin hyvä lisätä hieman suolaa ja sitruunamehua ennen syömistä, koska ne auttavat terveysvaikutteisten aineiden säilymistä.

Kananmuna

Kananmunissa on runsaasti D-vitamiinia, joka auttaa ylläpitämään testosteronitasoa veressä. Yksi muna päivässä on ihanteellinen määrä miehen ruokavaliossa. Jos sinulla on kolesteroli korkealla, ei munia kannata syödä yhtä enempää päivässä.

Vesimeloni

Meloni parantaa verenkiertoa ja on sydänystävällinen ruoka-aine. Se sopii salaatteihin, sorbettiin tai ihan vain välipalaksi yksinään tai fetan kanssa.

Kukkakaali

Kukkakaali voi alentaa estrogeenin eli naishormonin määrää elimistössä ja lisätä vuorostaan testosteronin määrää. Kukkakaalin voi keittää tai paistaa ja sitä olisikin hyvä syödä päivittäin.

Hunaja

Hunaja on hyväksi vastuskyvylle ja sitä tulisi syödä lusikallinen päivässä. Sen voi nauttia teen tai hedelmäsalaatin seassa tai vaikkapa pannukakun päällä.

Valkosipuli

Valkosipuli sisältää stressiä hillitseviä ja lihaksia kasvattavia kemikaaleja. Valkosipuli sopii mausteeksi lähes ruokaan kuin ruokaan.

Viinirypäleet

Viinirypäleiden terveysvaikutus hidastaa ikääntymistä ja lisää siittiöiden määrää. Jo kourallinen rypäleitä päivässä nostaa testosteronin määrää miehen elimistössä.

Pavut

Kaikki pavut sisältävät runsaasti D-vitamiinia. Ne sopivat keittoihin, salaatteihin, paistettuna tai sellaisenaankin. Pavut ovat myös hyväksi sydämen terveydelle.

Maito

Maidossa on vitamiineja ja ne auttavat lihasten kasvua. Maidossa on myös kalsiumia, joka vahvistaa luita. Maitoa kannattaa nauttia mahdollisimman vähärasvaisena. Saatavilla on myös maitoa, johon on lisätty ylimääräistä proteiinia ja D-vitamiinia.

Tonnikala

Myös tonnikalassa on runsaasti D-vitamiinia. Lisäksi se on vähäkalorista ja sydänystävällistä. Tonnikala maistuu paistettuna tai vaikka suoraan purkista syötynä. Sitä ei kuitenkaan tulisi syödä säännöllisesti.

Lähde: Bright Side

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!