10 monipuolista terveysherkkua: Löytyyhän näitä jääkaapistasi?

hummus, vihannekset
Shutterstock

Painonhallinta voi olla itsekuria raastavaa, mutta kun korvaat epäterveelliset ruoat jääkaapistasi terveellisillä ja monikäyttöisilla ruoka-aineilla, kilot karisevat todennäköisemmin.

Jos haluat syödä terveellisemmin ja pudottaa painoa, muodonmuutos jääkaappisi sisältöön saattaa olla juuri, mitä tarvitset. Kun pidät ravintorikkaita ruoka-aineita ulottuvillasi, et sorru vääriin valintoihin, kun olet väsynyt, kiireinen tai himoat roskaruokaa.

Kerää nämä 10 ruokaa jääkaappiisi ja huomaat, kuinka kilot karisevat.

1. Pähkinävoit

Levitä pähkinävoita täysjyväpaahtoleivälle tai omenanviipaleiden päälle tai lisää sitä smoothieisiin. Pähkinävoit ovat oiva apu, kun haluat nopean välipalan, joka myös pitää sinut kylläisenä.

2. Hedelmät ja marjat

Jos kiire vaivaa, on helpointa napostella sellaisenaan kätevästi syötäviä hedelmiä ja marjoja, kuten mansikoita, appelsiineja, omenoita ja päärynöitä. Ne on myös helppo ottaa kiireessä mukaan.

3. Vähärasvaisia proteiininlähteitä

Kun tulet kotiin vatsa nälästä kiljuen eikä sinulla ole aikaa tehdä ateriaa alusta loppuun, on kätevää, jos jääkaapissa on tarjolla helposti syötäviä, nälän taltuttavia proteiininlähteitä. Jos valmistat viikon alussa jo etukäteen kananrintaa tai kvinoaa, pystyt helposti kokoamaan nopean aterian kotiin tullessasi. Myös esimerkiksi lohi kypsentyy nopeasti, jos mieluummin syöt tuoretta lihaa.

4. Vihannesten paloja

Pidä aina jääkaapissa valmiiksi leikattuja vihanneksia napostelua varten. Ne ovat käteviä, kun mielesti tekee jotain rapeaa ja maukasta. Pikkuporkkanat, selleri ja paprikan palat ovat maukkaita syötäviä sellaisenaan tai vaikkapa hummuksen kanssa.

5. Sitruuna

Sitruuna tuo lisämaustetta moneen ruokaan ja juomaan. Purista sitruunaa vesilasilliseesi tai teehesi piristääksesi juoman makua. 

6. Kreikkalainen jogurtti

Sen sijaan, että tarttuisit ensimmäiseen, runsaskaloriseen jälkiruokaan, nauti mieluummin kreikkalaista jogurttia ja makeuta annos hedelmillä tai marjoilla. Kreikkalainen jogurtti on myös terveellinen korvike esimerkiksi voille leivonnassa tai smetanalle.

7. Kananmunat

Pidä aina pari keitettyä kananmunaa valmiina jääkaapissasi, jotta terveellinen, runsasproteiininen aamupala on helposti toteutettavissa.

8. Hummus

Tämä runsaasti proteiininen lisuke on loistava pari vihanneksille vähäkalorista välipalaa ajatelleen. Voit myös käyttää hummusta salaatinkastikkeen ja majoneesin korvikkeena.

9. Baby pinaatti

Baby pinaatin lehdet ovat helppo tapa lisätä ravintoaineita liki kaikkiin ruokiin. Laita niitä pizzan päälle, pastaan, voileivän väliin tai vaikkapa keittoihin. Saat hyvän annoksen A-vitamiinia ja muita ravintoaineita. Voit myös lisätä baby pinaattia smoothien joukkoon etkä edes huomaa makueroa.

10. Mantelimaito

Mantelimaito on monipuolinen korvike lehmänmaidolle monissa resepteissä, mutta siinä on vähemmän kilokaloreita ja rasvaa. Käytä mantelimaitoa smoothieissa, vegaanileivonnaisissa tai murojen tai myslin joukossa

Lähde: Fitsugar

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat