Jäät paljosta paitsi, jos kuvittelet latinoruoan olevan pelkkää guacamolea ja tacoja. Lue 10 yleistä harhaluuloa.
Tacot, burritot ja guacamole – tähän kiteytyy monen käsitys latinoruoasta. Vaikka näillekin on oma tärkeä paikkansa latinokeittiössä, sen todellisuus on monimuotoinen sekoitus eri maista.
Sorrutko sinä näihin harhaluuloihin?
1. Latinoruoka on yhtä kuin meksikolainen ruoka. Meksikolainen ruoka on suosittua, mutta älä unohda, ettei Meksiko ole ainoa maa Latinalaisessa Amerikassa. Esimerkiksi kuubalainen picadillo tai argentiinalainen chimichurri ovat kokeilemisen arvoisia ruokia! Entäpä perulainen ceviche? Meksikolaisten reseptien ulkopuolella on paljon muitakin mahdollisuuksia. KATSO RESEPTI: Ruijanpallasceviche
2. Kaikki on mausteista tai täynnä chiliä. Vaikka chilejä käytetään monissa latinoruoissa, eivät kaikki paprikat ole tulisia. Jotkut ovat enemmänkin makeita ja jotkut enemmän mietoja ja pähkinäisiä kuin tulisia. On myös monia ruokalajeja, joihin chilit eivät kuulu lainkaan.
3. Kaikki on paistettua. Osa tacon, burriton tai empanadan väliin laitettavasta lihasta voi toki olla paistettua, mutta kaikki Latinalaisesta Amerikasta ruoka ei todellakaan ole paistettu öljyssä tai rasvassa.
4. Kaikki on juustolla kuorrutettua. Jotkut ateriat toki suorastaan uivat sulatetussa juustossa, mutta pääpiirteittäin latinokeittiöstä tuleva ruoka on yksinkertaista ja monissa aterioissa käytetään tuoreita, paikallisia ainesosia, joihin ei juusto kuulu.
