10 erikoista tapaa käyttää pestoa – kokeile näitä!

Pestosta voi saada niin arki- kuin juhlaruokiinkin kaivattua vaihtelua. Shutterstock

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, kuinka monella tapaa tuttua pestokastiketta voi hyödyntää ruoanlaitossa?

Pesto on monessa suomalaiskodissakin tuttu kastike, jonka jotkut ostavat valmiina ja jotkut valmistavat näppärästi itse basilikasta, pähkinöistä, parmesan-juustosta ja oliiviöljystä. Tätä tuttua herkkua kannattaa hyödyntää muullakin tapaa kuin spagetin rinnalla.

Korvaa tomaattikastike

Sen sijaan, että pizzapohjan päälle levittäisi tomaattikastiketta, kannattaa vaihtelun vuoksi kokeilla maustamista pestokastikkeella. Pestokastike tuo mukavaa vaihtelua tuttuun pizzareseptiin.

Mausta katkaravut

Katkaravut maustetaaan usein vahvoilla mausteilla kuten valkosipulilla. Myös pesto sopii mainiosti maustamaan katkaravut.

Täytä lasagne

Tomaattikastike on tuttu ainesosa lasagnessa, mutta tutun kotiruoan voi vaihteluksi maustaa myös pestolla. Pestoa levitetään kastikkeen, jauhelihan ja lasagnelevyjen väliin samaan tapaan kuin tomaattikastike.

Käytä levitteenä

Pestoa voi käyttää myös levitteenä. Muun muassa suolaiset keksit saavat pestosta maukkaan levitteen vaikkapa vieraille tarjoiltavaksi.

Korvaa salaattikastike

Pestoa voi käyttää koostumuksensa vuoksi hyvin myös salaattikastikkeena. Erityisen hyvin pesto sopii salaattiin, jossa on pastaa. Pesto kannattaa sekoittaa salaattiin jo ennen tarjoilua, sillä se on koostumukseltaan usein hieman tavallista salaattikastiketta paksumpaa.

Käytä marinadin tavoin

Lampaankyljysten seurana pesto on oiva herkku ja vahvan makumaailmansa vuoksi se sopii hyvin lampaanlihaan. Peston voi levittää kyljyksille marinadin tavoin.

Mausta kananmunat

Paistettuihin kananmuniin voi saada vaihtelua maustamalla ne pestolla.

Yksinkertaista mozzarellasalaatti

Basilikan, tomaatin ja mozzarellan yhdistelmä on monelle salaattipöydästä tuttu, mutta harva tulee ajatelleeksi, että basilikan voi korvata myös pestolla. Yhdistelmästä saa koottua myös kauniita vartaita ruokapöytään.

Mausta perunamuusi

Perinteiseen perunamuusiin saa mukavaa twistiä maustamalla sen pestolla.

Loihdi kerrosdippi

Hummuksesta, pilkotusta kurkusta, pinjansiemenistä pestosta ja muista Välimereltä tutuista mauista saa kasattua näyttävän ja raikkaan herkun, jota voi käyttää esimerkiksi dippikastikkeena.

Kokeile myös pesto-mozzarella pastaa!

Lähde: yumsugar.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!