Zuckerberg julistaa: Ihmistä kyvykkäämpi tekoäly jo aivan kulman takana

Punainen patsas "ilmestyi" Helsingin tuomiokirkolle ja Ruotsin lippu Naton päämajalle – näin uudella tekoälyllä manipuloidaan kuvia 7:20
KATSO MYÖS: Näin tekoälyllä manipuloidaan kuvia

Teknologiajätti Metan johtaja ja Facebookin perustaja Mark Zuckerbergin mukaan ihmistä kyvykkäämpi tekoäly on jo aivan nurkan takana.

Zuckerbergin mukaan Meta sijoittaa yli kymmenen miljardia dollaria laskentainfrastruktuuriin. Tarkoituksena on rakentaa kehittynyttä vahvaa tekoälyä eli AGI:a (Artificial general intelligence). Aiheesta uutisoi tiedesivusto Live Science.

AGI:n tavoitteena on tekoäly, joka vetäisi vertoja ihmisen aivoille tai jopa ylittäisi ihmisen kognitiivisesti vaativissa tehtävissä.

Zuckerbergin mukaan seuraavan sukupolven palvelut edellyttävät täysipainoisen vahvan tekoälyn rakentamista. Hänen mukaansa näin kyetään tarjoamaan muun muassa parhaita tekoälyassistentteja, sekä tekoälyä liiketoimintaan ja kaikenlaiseen luomistyöhön.

Perinteisempi AI-tekoäly ei kykene erottelemaan asiayhteyksiä ja nyansseja ihmisen tavoin. AGI-järjestelmä kykenisi sen sijaan ratkaisemaan ongelmia eri ympäristöissä laajalla skaalalla. Näin se kykenisi matkimaan ihmisälyn avaintekijöitä, kuten oppimista ja joustavuutta.

Lue myös:

    Uusimmat