Zlatan hoiteli "voitetun" tasapelin: Ruotsilla ei yhtään laukausta kohti maalia

Irlanti ja Ruotsi päätyivät 1-1-tasatulokseen jalkapallon EM-kisojen ottelussa Saint-Denis'ssä.

Avausjaksolla maali oli lähimpänä 32. minuutilla, asialla oli Irlannin Jeff Hendrick. Hän piti rohkeasti palloa ja antoi monon laulaa kaukaa – peliväline kolahti ylärimaan.

Irlannin päähaaste oli tietenkin Ruotsin huippupelaajan Zlatan Ibramimovicin pitäminen kurissa. Keskikentällä Glenn Whelan oli tiukasti Zlatanin iholla, ja ruotsalaiskärjen noustessa ylemmäs toppari Ciaran Clark ryhtyi päällystakiksi.

Irlanti siirtyi heti toisen jakson alussa 1-0-johtoon. Irlannin oikea laitapuolustaja Seamus Coleman teki maaliin loistavan esityön. Hän niputti ruotsalaisia laidallaan ja keskitti. Ruotsin puolustuksen höntyillessä palloon oli ahnain Wes Hoolahan, joka täräytti pelivälineen ensimmäisellä kosketuksella nurkkaan.

Ruotsi vastasi 71. minuutin kohdalla. Ibrahimovic eteni vasemmalla. Hänen keskityksensä ohjautui Irlannin verkkoon oman pelaajan kautta – ironista kyllä, epäonnen soturi oli Ciaran Clark.

Joukkueet pelasivat selkeästi voittaakseen, joten kumpikaan on tuskin tyytyväinen tasapeliin. Kolmen pisteen potti olisi ollut erityisen arvokas, sillä lohkon muut joukkueet ovat kovat Italia ja Belgia.

Ruotsilla on erityisesti aihetta huoleen. Kun ainoa maalikin merkittiin vastustajan omaksi, Ruotsi ei saanut tilastoihin yhtään laukausta kohti vastustajan maalia.

14:21

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja