Zinedine Zidanen rajun tempun kohteeksi joutunut kohupelaaja sai tuta maanmiestensä vihan – "Minut revittiin kappaleiksi"

Marco Materazzin ja Zinedine Zidanen yhteenotto vuoden 2006 MM-kisojen finaalissa muistetaan vielä pitkään. Pitkänhuiskea italialaispuolustaja joutui tapauksen jälkeen omien maanmiestensä hampaisiin. 

Materazzi ja Zidane ottivat rajusti yhteen MM-finaalin jatkoajalla. Kaksikon raju sanasota päättyi siihen, kun Zidane pukkasi päällään Materazzia rintaan. Zidanen ottelu ja ura päättyi punaiseen korttiin. 

Lähteiden mukaan Zidane tuohtui Materazzille siitä, kun hän haukkui ranskalaistähden sisarta. Materazzi on saanut paljon kritiikkiä osakseen tuosta ikimuistoisesta yhteenotosta. Varsinkin italialaisten kääntyminen omaa puolustajaansa vastaan harmittaa Materazzia. 

– Ranskalaiset suojelivat Zidanea, mutta minut revittiin kappaleiksi omien maanmiesteni toimesta. En näe heitä todellisina italialaisina. Olen patrioottinen ja puolustan aina Italian värejä. Heidän kritiikkinsä sattui kaikista eniten MM-kisojen jälkeen, Materazzi kertoo italialaiskokki Davide Oldanin Instagram-haastattelussa.

Materazzi oli finaalissa esillä myös pelillisten esitystensä ansiosta, kun hän vastasi Italian tasoitusosumasta ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Hän onnistui maalinteossa myös rangaistuspotkukilpailussa. Nämä suoritukset jäivät kuitenkin kohutilanteen jalkoihin, kun kriitikot tarttuivat Materazzin kyseenalaisiin toimiin.

– Noiden samaisten ihmisten olisi pitänyt suudella maata jalkojeni alla, kun iskin tasoitusosuman finaalissa, Materazzi viittaa kriitikoihinsa. 

Italia voitti maailmanmestaruuden rangaistuspotkuilla 5-3. Ottelu oli varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen tilanteessa 1-1.  

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat