Zelenskyi: Ukrainalaiset aikovat taistella kovaa Itä-Ukrainasta – "Uskomme voittoomme"

Venäjä vaihtaa sotilasjohtajaa Ukrainassa – tämä hyökkäyssodan uudesta komentajasta tiedetään 5:00
Video: Venäjä vaihtaa sotilasjohtajaa Ukrainassa – tämä hyökkäyssodan uudesta komentajasta tiedetään.

Siviilit ovat jatkaneet pakoaan Itä-Ukrainasta sen jälkeen, kun yli 50 ihmistä kuoli ja yli 100 haavoittui Kramatorskin rautatieasemalle tehdyssä iskussa perjantaina.

Itäisen Lysytshanskin kaupungin pormestari Oleksandr Zaika kehotti asukkaita pakenemaan alueelta niin nopeasti kuin mahdollista.

Viiden ihmisen kerrottiin kuolleen lauantaina Donetskin alueella Venäjän tekemässä iskussa.

Ukrainan presidentin Volodomyr Zelenskyin mukaan Ukraina on valmis koviin taisteluihin Itä-Ukrainassa.

–  Tästä on tulossa kova taistelu, mutta uskomme tähän taisteluun ja voittoomme. Olemme valmiita taistelemaan, mutta samalla etsimään diplomaattista ratkaisua sotaan, Zelenskyi sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Myös uutistoimisto AP:lle lauantaina haastattelun antaneen Zelenskyin mukaan Ukraina on kuitenkin edelleen valmis jatkamaan neuvotteluja Venäjän kanssa, vaikka maa on pommittanut siviilejä ja syyllistynyt useiden eri tahojen mukaan sotarikoksiin ukrainalaisia vastaan.

– Kukaan ei halua puhua sellaisen ihmisen tai ihmisten kanssa, jotka ovat kiduttaneet tätä kansakuntaa. Se on ymmärrettävää. Miehenä, isänä, ymmärrän tämän erittäin hyvin. Mutta emme halua menettää mahdollisuuksia diplomaattiseen ratkaisuun, hän sanoi AP:n mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat