Britannian pääministeri Boris Johnson tapasi Zelenskyin Kiovassa – lupasi tueksi meritorjuntaohjuksia ja panssaroituja ajoneuvoja

Britannian pääministeri Boris Johnson tapasi tänään kasvokkain Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin. Johnsonin ja Zelenskyin tapaaminen järjestettiin Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa.

Johnsonin mukaan Ukrainassa on meneillään yksi 2000-luvun suurimmista taisteluista. Britannian pääministerin virka-asunnon Downing Streetin edustaja kertoo Johnsonin ja Zelenskyin keskustelleen Britannian pitkäaikaisesta tuesta Ukrainalle.

Johnsonin kerrotaan myös esitelleen uuden taloudellisen ja sotilaallisen apupaketin sisältöä. Hän lupasi Ukrainalle Britannialta tueksi panssaroituja ajoneuvoja ja meritorjuntaohjuksia.

–  Presidentti (Volodymyr) Zelenskyin peräänantamattoman johtajuuden ja Ukrainan kansan voittamattoman sankaruuden sekä rohkeuden ansiosta (Vladimir) Putinin hirvittävät aikeet saadaan pysäytetyksi, totesi pääministeri Johnson Downin Streetin lausunnon mukaan tavattuaan presidentti Zelenskyin.

Ukrainan Britannian-suurlähetystö julkaisi tapaamisesta Twitterissä kuvan, jossa Johnson ja Zelenskyi ovat vastatusten neuvottelupöydässä. Kuvatekstinä tviitissä luki "yllätys". Johnsonin matkasta ei ollut kerrottu julkisesti etukäteen.

Zelenkyin avustaja julkaisi Facebookissa saman kuvan kuvaillen Johnsonia sodanvastaisen liittouman johtajaksi.

Downing Streetin mukaan Johnson vieraili Kiovassa osoittaakseen solidaarisuutensa ukrainalaisille.

Venäjän joukkojen vetäydyttyä Ukrainan pääkaupungin läheisyydestä Zelenskyi on saanut isännöidä kaupungissa useampia korkean tason vierailijoita.

Viime päivinä Kiovassa ovat vierailleet Johnsonin lisäksi muun muassa EU:n ulkosuhteista vastaava Josep Borrell, EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sekä Itävallan liittokansleri Karl Nehammer.

Venäjä vaihtaa sotilasjohtajaa Ukrainassa – tämä hyökkäyssodan uudesta komentajasta tiedetään 5:00
Katso myös: Venäjä vaihtaa sotilasjohtajaa Ukrainassa – tämä hyökkäyssodan uudesta komentajasta tiedetään.

Lue myös:

    Uusimmat