Zaporizhzhjan ydinvoimala-alueella räjähdyksiä – IAEA:n Grossi: "Iskujen takana olevan lopetettava välittömästi"

Zelenskyi tukee Zaporizhzhjan ydinvoimalan turvavyöhykettä, jos alue demilitarisoidaan: “Venäjän joukot luovat ydinkatastrofin uhan alueella” 1:56
Katso myös: Zelenskyi tukee Zaporizhzhjan ydinvoimalan turvavyöhykettä, jos alue demilitarisoidaan: “Venäjän joukot luovat ydinkatastrofin uhan alueella.

Voimakkaat räjähdykset järisyttävät eilen illalla ja tänään aamulla Zaporizhzhjan ydinvoimala-aluetta Etelä-Ukrainassa, sanoo Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA.

IAEA:n johtaja Rafael Grossi on tuominnut ydinvoimala-alueelle tehdyt iskut ja vaatinut niiden lopettamista.

– Kuka tahansa on iskujen takana, on lopetettava ne välittömästi, Grossi sanoo Reutersin mukaan.

Järjestön asiantuntijat raportoivat toistuvasta pommituksesta niin voimalan alueella kuin sen lähettyvillä. Tänään aamulla kuului lyhyen ajan sisällä yli tusina räjähdystä. Asiantuntijat myös näkivät osan räjähdyksistä.

Laitokselta saatujen tietojen mukaan joihinkin alueen rakennuksiin, järjestelmiin ja laitteisiin tuli vaurioita, mutta toistaiseksi mikään niistä ei vaikuta kriittiseltä ydinvoimalan turvallisuuden kannalta.

IAEA:n asiantuntijat jatkavat tilanteen arviointia ja raportointia.

Venäjän asevoimat syyttää Ukrainaa Venäjän miehittämän Zaporizhzhjan alueen pommittamisesta. Asevoimien lausunnon mukaan säteilytasot alueella ovat kuitenkin pysyneet normaalilla tasolla eilen ja tänään.

Juttua päivitetty kello 14.14: Päivitetty kauttaaltaan.

Lue myös:

    Uusimmat