Videot paljastavat venäläisten ja ukrainalaisten talvimajoitusten erot – Pekka Toveri oudosta kelmuteltasta: "Tulee pitkä talvi"

Ukrainan ja Venäjän joukkojen talvimajoituksissa on eroja.

Ukrainan puolustusministeriö julkaisi videon, jossa esitellään erään armeijan yksikön itselleen tekemää suojarakennelmaa eli korsua. Korsu on rakennettu maan alle, ja sieltä löytyy sotatantereelle usein harvinaisia mukavuuksia, kuten valot,  internet-yhteys sekä pedit nukkumista varten.

Katso video talviasuttavasta korsusta artikkelin päävideolta.

Twitterissä leviää myös videomateriaalia venäläisjoukkojen majoituksesta, ja siitä ei voi sanoa ihan yhtä ylistäviä sanoja. 

Alapuolelta löytyvältä videolta on nähtävissä, kuinka Venäjän Voronezhin alueella oleskeleva mobilisoitu venäläisjoukko on rakentanut väliaikaissuojia itselleen vetämällä muovikelmua puiden väleihin. Sisältä löytyy kenttäpatjoja, ruokaa sekä aseistusta.

Puolustusvoimien entinen tiedustelupäälliköltä, kenraalimajuri evp. Pekka Toverilta ei paljon pisteitä Venäjän hökötykselle heru.

– Taisi tulla sanottua jotain venäläisten talvivarusteista ja majoitusvälineistä. Tai lähinnä niiden puutteesta. Tulee pitkä talvi venäläisille reserviläisille, Toveri pohtii Twitterissä.

Ukrainaan satoi eilen ensilumi. Talven on arvioitu tuovan sodankäyntiin paljon haasteita, ja sen on arvioitu hidastavan sodankäyntiä radikaalisti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja