Mainos

Ystävyyden tammi on poissa – some villiintyi: Ranskan presidentti Macron aikoo lähettää Trumpille uuden tammen kuolleen tilalle

1:08
Video: Katso videolta, kuinka presidenttien puunistutus sujui.

Maanantaina uutisoitiin Ranskan presidentti Emmanuel Macronin lahjoittaman puun kuolleen Valkoisen talon karanteenissa. Nyt Macron kertoo lähettävänsä uuden puun kuolleen tilalle.

Sosiaalinen media viilliintyi maanantaisesta uutisesta, ja Macronin ja presidentti Donald Trumpin jäätyneiden välien vitsailtiin johtaneen lahjatammen kuolemaan. Ranskan johtaja on asiasta täysin eri mieltä.

– Ihmisten ei pitäisi nähdä symboleja asioissa, joissa niitä ei ole. (Ystävyytemme) symboli oli se, kun istutimme puun yhdessä, Macron kommentoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Maiden johtajat tosiaan istuttivat tammen Macronin valtiovierailulla huhtikuussa 2018. Puu kuitenkin siirrettiin karanteeniin, kuten kaikille ulkomailta tuotujen eliöiden kohdalla toimitaan.

Kunniaa jenkkisotilaille

Karanteenin aikana puu pääsi kuolemaan. Nyt tarina saa jatko-osan.

– Tämä ei ole tragedia. Lähetämme hänelle uuden, Macron lupasi.

Kuollut tammi, kuten ilmeisesti seuraavakin, oli peräisin Belleaun metsästä, jossa käytiin verinen taistelu ensimmäisessä maailmansodassa. 2000 yhdysvaltalaista merijalkaväen sotilasta kuoli taistelussa.

– Lähetän uuden tammen, sillä mielestäni Yhdysvaltain merijalkaväen sotilaat sekä kansojemme ystävyys vapauden puolesta ovat sen arvoisia, Macron perusteli tulevaa lähetystä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja