Ystävät muistelevat menehtynyttä Michael Nyqvistia: "Hän oli mahtava kollega" 

Millenium-trilogiaa tähdittänyt näyttelijä Michael Nyqvist on kuollut 0:43

Kollegat ja ystävät muistelevat menehtynyttä ruotsalaisnäyttelijä Michael Nyqvistia. 

Ruotsalaistähti Michael Nyqvist on kuollut. Nyqvistin perhe vahvisti miehen kuolleen tiistaina 56-vuotiaana. Dagens Nyheterin mukaan Nyqvist sairasti syöpää.

Urallaan Nyqvist tähditti muun muassa dekkarikirjailija Stieg Larssonin Millenium-trilogiaan perustuvia elokuvia. Nyqvist näytteli elokuvissa tutkivaa toimittajaa Mikael Blomqvistia.

Nyqvist tunnetaan myös muun muassa Beck-elokuvista. Suomalaisyleisö muistanee Nyqvistin myös Klaus Härön elokuvasta Äideistä parhain. Nyqvist on näytellyt myös Hollywood-elokuvissa, kuten neljännessä Mission: Impossible -elokuvassa. Elokuvassa roistoa näytelleen Nyqvistin kovaotteista kätyriä esitti Samuli Edelmann.

"Hän merkitsi minulle todella paljon"

Nyqvistin kollegat ja ystävät muistavat hänet loistavana näyttelijänä sekä kilttinä, hauskana ja viisaana ystävänä. 

Ohjaaja Kay Pollack työskenteli Nyqvistin kanssa ohjatessaan Niin kuin taivaassa -elokuvaa. Nyqvist voitti roolistaan Ruotsin elokuvainstituutin Guldbagge-palkinnon.

– Hän teki uskomattoman roolisuorituksen Niin kuin taivaassa -elokuvassa. Hänen kanssaan oli todella mukava työskennellä, Pollack sanoo. 

Näyttelijä Julia Dufvenius työskenteli Nyqvistin kanssa ensimmäisen kerran vuonna 2009. Dufvenius muistaa Nyqvistin kilttinä, läsnä olevana ja suorana.

– Hän oli mahtava kollega. Keskustelimme suunnattoman paljon elämästä ja olemme olleet paljon yhteyksissä. Hän merkitsi minulle todella paljon, etenkin kun työskentelimme yhdessä. Se oli elämässäni myrskyisää aikaa ja pystyin tukeutumaan häneen täysin, Dufvenius kertoo.

Ruotsalaisnäyttelijä Michael Nyqvist kuoli 56-vuotiaana 1:58

Lue myös:

    Uusimmat