Mainos

Näyttelijä Michael Nyqvistin leski avautuu ensimmäistä kertaa ruotsalaistähden kuolemasta: "Hän oli paras ystäväni"

Näyttelijä Michael Nyqvist kuoli aggressiiviseen keuhkosyöpään kesäkuussa 2017.

Suomessakin tunnetun Michael Nyqvistin kuolema tuli monelle yllätyksenä, sillä näyttelijä oli pitänyt sairautensa salassa. Nyqvist oli kuollessaan vain 56-vuotias.

Nyqvistin leski Catharina Nyqvist Ehrnrooth puhui puolisonsa kuolemasta ensimmäistä kertaa TV4:n Tillsammans mot cancer -gaalassa.

– Micke oli varma, että kaikki menisi hyvin. Hän oli päättänyt parantua. Hänessä oli niin paljon toivoa ja voimaa, Catharina muistelee. 

– Micke ei halunnut antaa sairauden määrittää häntä. Hän halusi jatkaa töitä. Luulen, että hän tarvitsi aikaa tajutakseen tilanteensa.

– En usko, että kukaan meistä ymmärsi sitä, mitä on tapahtumassa. En voinut ymmärtää, että Micke sairastui keuhkosyöpään. Hän oli aina niin terve ja sporttinen, eikä tupakoinut, hän jatkaa.

Catharina avaa myös näyttelijän viimeisiä hetkiä. Nyqvist ei viihtynyt sairaalassa vaan sai kotihoitoa. Lopulta Nyqvist sairastui keuhkokuumeeseen, joka romahdutti hänen kuntonsa.

– Elimme yhdessä 23 vuotta. Hän oli paras ystäväni. Tämä on erittäin vaikeaa, Catharina myöntää ja kertoo selvinneensä surusta läheistensä avulla. 

Nyqvist muistetaan erityisesti Stieg LarssoninMillenium-trilogiaan perustuvista elokuvista. 

1:58

Lähde: Expressen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.