Ystävä muistelee rikostoimittaja Harri Nykästä: "Hän oli legenda – heitti rotsin niskaan, painui kadulle ja tuli sieltä uutisen kanssa"

Kirjailija ja rikostoimittaja Harri Nykänen on kuollut - näin kollega Jouni Tervo muistelee ystäväänsä 4:38
Kirjailija ja rikostoimittaja Harri Nykänen on kuollut - näin kollega Jouni Tervo muistelee ystäväänsä

Rikostoimittaja Harri Nykänen kuoli tänä aamuna nopeasti edenneeseen sairauteen. Toimittajakollega, yhtiökumppani ja ystävä Jouni Tervo muisteli ystäväänsä Nykästä MTV Uutiset Liven lähetyksessä. 

– Harri oli aivan poikkeuksellinen sekä toimittajana että kirjailijana. Saavutuksiltaan hän oli sellainen, että nyt, kun häntä ei enää ole, uskallan sanoa, että hän oli legenda.

Nykänen oli yksi Suomen tunnetuimmista rikostoimittajista ja -kirjailijoista. Erityisesti hänet muistetaan Raid-kirjasarjastaan sekä niiden pohjalta tehdystä televisiosarjasta ja elokuvasta.

Nykänen perusti yhdessä Jouni Tervon kanssa osuuskuntapohjaisen CrimeTime-kustantamon ja Pulitzer oy:n. 

"Heitti rotsin niskaan ja painui kadulle"

Nykänen työskenteli Helsingin Sanomissa kesään 2001 saakka. Toimittajana Nykänen oli erilainen, eikä viihtynyt juuri toimittajaporukoissa.

– Hän teki omat juttunsa. Hän ei viihtynyt toimituksissa. Hän heitti rotsin niskaan ja painui kadulle. Tuli kadulta aina oman uutisen kanssa. Kirjoitti uutisen ja häipyi sinne varjoihin takaisin.

Tervo ja Nykänen tutustuivat Helsingin Sanomien toimituksessa 1980-luvulla. Tervon mukaan Nykänen oli ennen kaikkea oman tiensä kulkija. Hän ei viihtynyt parrasvaloissa ja halusi huomiota työlleen, ei itselleen.

– Kun hän iski hampaansa johonkin mehukkaaseen uutiseen, hän ei siitä päästänyt irti.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat