Ysärisuosikki Movetron ahkeroi juhannuksena neljä keikkaa kahdessa päivässä – "Siinä mentiin kuin vanhaan malliin!"

Neon 2:n Jussi ja Rami, Movetronin Päivi ja hyvin mennyt videohaastattelu 1:49

Kotimaisen eurodancen kärkinimeksi Aikakoneen kanssa 1990-luvulla noussut Movetron keikkailee edelleen ahkerasti.

Eurodance-musiikkityylin suuria menestyjiä Suomessa 1990-luvun puolivälissä ollut Movetron-yhtye on toiminut aktiivisesti viime vuosina.

Päivi Lepistön, Timo Löyvän ja Jukka Tanttarin muodostama kokoonpano julkaisi viimeisimmän studioalbuminsa Jatkot vuonna 2016. Movetron hajosi vuonna 2000 ja aktivoitui jälleen vuonna 2007.

Siitä lähtien yhtye on keikkaillut ahkerasti ja julkaissut niin sanotun uuden tulemisensa aikana kaksi uutta studioalbumia.


Suurta suosiota Movetron nautti 1990-luvun puolivälissä. Bändin debyyttilevyn Romeo ja Julia (1995) hittisinglet Romeo ja JuliaRistinollaa ja Alla koivupuun ovat edelleen Movetronin tunnetuimpia kappaleita.

Laulaja Päivi Lepistö kertoo MTV.fin haastattelussa, että ysäribuumi on todella edelleen voimissaan.

– Meillä oli juhannuksena neljä keikkaa kahden päivän aikana. Siinä mentiin vähän niin kuin vanhaan malliin, Lepistö naurahtaa.

– Ensimmäisistä julkaisuista on jo se reilut parikymmentä vuotta, mutta kyllähän me olemme olleet taas aktiivisia jo kymmenen vuotta.

Mitä eroja Päivi Lepistö löytää 1990-luvun ja 2000-luvun musiikkikuvioista?

– Nykyään festarit ovat entistäkin enemmän voimissaan. 1990-luvulla taas keikkailtiin paljon esimerkiksi perinteisillä tanssilavoilla. Nyt tuntuu, että meidänlaisia orkestereja ei tanssilavoilla paljon näy, Lepistö toteaa.

– Nostalgianälkä tuntuu olevan ihmisillä edelleen suuri. Kun silloin kymmenen vuotta sitten mietittiin, että mitenhän tämä ysärijuttu mahtaa kantaa, mutta kyllä se vaan kantaa.


Movetronin edellisen albumin julkaisusta on vierähtänyt jo vuosi.

– On hienoa, että meillä on keikoilla esitettävänä myös uutta materiaalia. Vaikka vanhoihin biiseihin ei tosin ole ikinä mennyt hermot. Kyllähän ne tietyt biisit on pakko esittää joka keikalla.

Päivi Lepistö on nyt 44-vuotias. Hänellä on 11- ja seitsemänvuotiaat lapset, joiden harrastuksiin kuljettaminen vie leijonanosan arkielämästä.

Ovatko Lepistön lapset käyneet Movetronin keikoilla?

– Ovat he olleet ehkä soundcheckissä paikalla, mutta keikoille en ole heitä ottanut mukaan. Välillä, kun lähden keikkareissulle, tytär pyytää, että älä mene, mutta muuten he ovat tottuneet, laulaja naurahtaa.

– Seitsemänvuotiaan tyttöni musiikkimaku on lähellä minun makuani, mutta poikani menee musiikkimaun suhteen omia polkujaan. Tällä hetkellä hän taitaa kuunnella 1970-luvun progeyhtye Yesin tuotantoa. Muun muassa AC/DC:tä, Deep Purplea ja Kansasia on jo kuunneltu.

---

Movetron esiintyy We Love the 90's -festareilla Helsingin Suvilahdessa lauantaina 26. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat